Τροπολογία για την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου για την Κρήτη

            Ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου στην Κρήτη με τροπολογία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

            Με αφορμή την κατάθεση της υπουργικής τροπολογίας η οποία για πρώτη φορά δημιουργεί το νομικό πλαίσιο για την επέκταση του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου και στην Κρήτη, ο κ. Βαρδάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

            «Η επιτυχημένη υλοποίηση του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου κατά το 2018 ανέδειξε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της επικοινωνίας ανάμεσα στην νησιωτική και την ηπειρωτική Ελλάδα. Η Κυβέρνηση έχει εμπράκτως αποδείξει το ενδιαφέρον της για τα νησιά της χώρας μας. Με την εφαρμογή πολλαπλών νησιωτικών πολιτικών, αυξημένων επιδοτήσεων, δημιουργία μηχανισμών υποβοήθησης των Δήμων για την υλοποίηση έργων υποδομής, καθώς και με την εισαγωγή θεσμικών μέτρων για τη νησιωτικότητα, οι συνθήκες ανισότητας που βίωναν οι νησιώτες μας αλλάζουν άρδην. Για την Κρήτη σήμερα μπαίνει σε εφαρμογή το Μεταφορικό Ισοδύναμο για συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματικών δραστηριοτήτων, στις οποίες το μεταφορικό κόστος παρουσιάζει διαφορές από το αντίστοιχο στην ηπειρωτική Ελλάδα.            

            Για τον σκοπό αυτό, όπως προβλέπεται και στην προταθείσα υπουργική τροπολογία, στις ωφελούμενες επιχειρήσεις με έδρα την Κρήτη, θα χορηγείται Αντιστάθμισμα Νησιωτικού Κόστους (Α.ΝΗ.ΚΟ.) για συγκεκριμένες επαγγελματικές δραστηριότητες, στις οποίες προκύπτει αυξημένο κόστος μεταφοράς. Οι επιχειρήσεις και οι κλάδοι που θα επιχορηγηθούν θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση της μελέτης που θα εκπονηθεί από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και στην οποία συμμετέχουν και τα τέσσερα επιμελητήρια της Κρήτης».

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.