Συνάντηση του Σωκράτη Βαρδάκη και του Δημάρχου Βιάννου Παύλου Μπαριτάκη με τη συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη

Το Φράγμα Αμιρών – Αγ. Βασιλείου στο επίκεντρο συναντήσεων του Σωκράτη Βαρδάκη και του Παύλου Μπαριτάκη

Διαδοχικές συναντήσεις είχε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης και ο Δήμαρχος Βιάννου κος Παύλος Μπαριτάκης με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τη συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κα Μαρία Κοζυράκη καθώς και την Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων κα Βάσω Συθιακάκη.

Θέμα των συζητήσεων αποτέλεσε η ολοκλήρωση των διαδικασιών έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων του Φράγματος Αμιρών – Αγίου Βασιλείου, το θέμα των απαλλοτριώσεων καθώς και τα μέτρα δασοπροστασίας της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Βιάννου.

Όσον αφορά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων της Μελέτης του φράγματος, διερευνήθηκαν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν στην Δ/νση Υδάτων, της Δ/νσης Δασών της Αποκεντρωμένης καθώς και θέματα που άπτονται τις αρχαιολογίας. Στόχος είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας εγκρίσεων των περιβαλλοντικών όρων, ούτως ώστε το έργο να καταστεί ώριμο προς χρηματοδότηση.

Αναφορικά με τις απαλλοτριώσεις η Περιφέρεια Κρήτης έχει δεσμεύσει το ποσό των 2.500.000 εκατ. ευρώ και με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων μπορούν να προκηρυχθούν και να ορισθεί η τιμή μονάδας.

Σε σχέση με την αρχαιολογία και την επιτάχυνση των διαδικασιών η κα Συθιακάκη ενημέρωσε ότι την Δευτέρα 27/8/18 θα επισκεφτεί κλιμάκιο την περιοχή του φράγματος.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.