Το Υπουργείο Παιδείας με το τελευταίο νομοσχέδιο συρρικνώνει τη 2η ευκαιρία των υποψηφίων φοιτητών των Εσπερινών Λυκείων

Για την διάψευση κάθε προσδοκίας εργαζομένων και γονέων, μαθητών εσπερινών ΓΕΛ, μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την (Ενιαία) Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η οποία επί της ουσίας καταργεί το 1% των εισακτέων στην τριτοβάθμια που προέρχονται από τα Εσπερινά Γενικά Λύκεια, μίλησε ο Σωκράτης Βαρδάκης στο Ράδιο Κρήτη (101,5) και στον Λευτέρη Βαρδάκη.

Τρείς μήνες πριν τις πανελλήνιες εξετάσεις, το Υπουργείο Παιδείας παίρνει μία απόφαση η οποία συρρικνώνει αυτήν την “δεύτερη ευκαιρία”, εκμηδενίζει για τους μαθητές των Εσπερινών Λυκείων την δυνατότητα κοινωνικής κινητικότητας, μέσω της δημόσιας εκπαίδευσης και διαιωνίζει τις κοινωνικές ανισότητες.

Η κυβέρνηση αγνοεί προκλητικά κάθε κοινοβουλευτική παρέμβαση και κάθε παρέμβαση των μαθητών των εσπερινών Γ.Ε.Λ. Για αυτό και ο Σωκράτης Βαρδάκης έστειλε επιστολή στην κα Κεραμέως για το θέμα, στο οποίο και θα επανέλθει με επίκαιρη ερώτηση αν δεν λάβει απάντηση.

Για όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό ο Σωκράτης Βαρδάκης στηλίτευσε το ατόπημα της κυβέρνησης να δημοσιοποιήσει το όνομα του πολίτη που βάναυσα, αναίτια και απροκάλυπτα ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικό στην Νέα Σμύρνη. Στοιχεία που δεν θα έπρεπε να έχει στη διάθεσή της η πολιτική ηγεσία αν η Δημοκρατία λειτουργούσε.