Το Υπουργείο Παιδείας καθυστερεί αδικαιολόγητα τη λειτουργία των τμημάτων ένταξης

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την καθυστέρηση των διαδικασιών που απαιτούνται για τη λειτουργία των νέων Τμημάτων Ένταξης στα σχολεία, προχώρησαμε με τη συνυπογραφή ακόμα 23 βουλευτών του #ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, καταθέτοντας αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, την ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος».

Στη σχετική ανακοίνωση, οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν την ανησυχία τους για την απουσία πολιτικής βούλησης, καθώς από τις 26/7/2021 έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που προβλέπονταν με την εγκύκλιο του Υπουργείου για ίδρυση νέων Τμημάτων Ένταξης και οι προτάσεις με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι στη διάθεση του Υπουργείου #Παιδείας.

Ο Σύλλογος ζητά την άμεση έγκριση και δημοσίευση της σχετικής απόφασης σε ΦΕΚ, καθώς όσο καθυστερεί η ίδρυση των νέων Τμημάτων Ένταξης, εκατοντάδες παιδιά παραμένουν χωρίς εξειδικευμένη υποστήριξη στα σχολεία τους, ενώ επαναφέρει το αίτημα για μόνιμους, μαζικούς διορισμούς σε Ειδική και Γενική Αγωγή, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά των σχολείων.

Δεδομένων των παραπάνω, ζητάμε από την αρμόδια Υπουργό, να εξετάσει την ανακοίνωση και να τους ενημερώσει για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί αναφορικά με τα αιτήματα του Συλλόγου.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.