Το Υπουργείο Οικονομικών δεν θέλει να λύσει σοβαρά προβλήματα

Για την οικονομική συγκυρία και την αδυναμία εξυπηρέτησης των βεβαιωμένων οφειλών των φορολογούμενων, μιλήσαμε στο Ράδιο Κρήτη (101,5) και στον δημοσιογράφο Λευτέρη Βαρδάκη.

Τα επίσημα στοιχεία πληρωμών είναι απογοητευτικά, καθώς τον Ιανουάριο του 2022 τα ληξιπρόθεσμα χρέη ανήλθαν σε 863 εκ. ευρώ, αυξημένα κατά 44% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2021.Ζούμε σε εποχές μνημονίων.

Τη δεδομένη στιγμή λόγω οικονομικής δυσπραγίας κάθε μήνα δεν πληρώνονται 803 εκ ευρώ φόροι.4 εκ. συμπολίτες μας είναι χρεωμένοι, εκ των οποίων τα 2 εκ απειλούνται με δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων και κατασχέσεις, ενώ για 1.330.000 οφειλέτες έχουν ληφθεί αναγκαστικά μέτρα.Έτσι θα ξεπεράσουμε την επισιτιστική κρίση που είναι στην πόρτα μας;

Παρά τις προτάσεις μας και τις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις (Ιανουάριο και Μάρτιο του 2022) για το θέμα, εντούτοις η κυβέρνηση ακολουθεί τη μέθοδο των αναστολών.

Δείτε για παράδειγμα τους σεισμόπληκτους, για τους οποίους δε δόθηκε παράταση στην τελευταία αναστολή!Συγκεκριμένα, προτείναμε την διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων στα οφειλόμενα ποσά από την πανδημία και ρύθμιση του υπολοίπου σε 120 δόσεις. Κάτι που εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

Η κυβέρνηση αδιαφορεί, με αποτέλεσμα να οδηγεί την κοινωνία στην απόλυτη φτωχοποίηση.

Διερωτόμαστε πώς οι πληγέντες των σεισμόπληκτων περιοχών στο Ν. Ηρακλείου θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν με το επίδομα ειδικού σκοπού το οποίο δόθηκε για ένα μόνο τρίμηνο.

Αναφορικά με την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Ηράκλειο, αύριο Τρίτη 5/4 και ώρα 11:00, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα ξεκινήσει από την πλατεία Κορνάρου περιοδεία στο κέντρο της πόλης.

Θα καταλήξει στο παγοποιείο, όπου θα παρευρεθεί σε κλειστή σύσκεψη με τον πρόεδρο του ΕΒΕΗ, ΟΕΒΕΝΗ και Εμπορικού Συλλόγου.Στη 1:30 μ.μ. θα συμμετέχει σε συζήτηση με φορείς του πρωτογενή τομέα στον Προφήτη Ηλία, ενώ το απόγευμα στις 6:30 θα επισκεφτεί το Αρκαλοχώρι, στις 7:30 θα έχει σύσκεψη με τη διοίκηση και τα σωματεία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, ενώ στο τέλος τη ημέρας θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.