Το ζήτημα της επαρκούς στελέχωσης του Πυροσβεστικού Σώματος με μόνιμο προσωπικό, είναι επιτακτικό και κρίσιμο

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την ανάγκη άμεσης στελέχωσης του Πυροσβεστικού Σώματος με μόνιμο προσωπικό, καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, την επιστολή του Σωματείου Πυροσβεστών Ν. Ηρακλείου «Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω».

Στην εν λόγω επιστολή το Σωματείο επισημαίνει το σοβαρότατο ζήτημα της έλλειψης προσωπικού στην Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά αδιέξοδα.

Για τον λόγο αυτό αιτείται: α) Άμεση πρόσληψη συμβασιούχων πλέον των ήδη προσλαμβανομένων για την στελέχωση του πεζοπόρου τμήματος που θα δώσει την δυνατότητα μετακίνησης Π.Π.Υ και Πυροσβεστικού προσωπικού από το πεζοπόρο σε σταθμούς και τμήματα που έχουν ανάγκες.

β) Άμεση μονιμοποίηση όλων των κατόχων απολυτήριου λυκείου

Π.Π.Υ, ανεξάρτητα της ηλικίας και του χρόνου απόκτησης του απολυτήριου.

γ) Μετατροπή σε 12μηνη της σύμβασης όλων των συμβασιούχων πυροσβεστών σε καθεστώς αντίστοιχο των νεοπροσληφθέντων στις ΕΜΟΔΕ.

δ) Αύξηση του αριθμού των εισαχθέντων στην Πυροσβεστική Ακαδημία μέσω των πανελληνίων εξετάσεων και

ε) Πρόσληψη σημαντικού αριθμού κατάλληλου πολιτικού προσωπικού για την στελέχωση των τμημάτων πυρασφάλειας, γραμματείας σταθμών- Δι.Π.Υ.Ν – ΠΕ.ΠΥ.Δ. και τη διάθεση του Πυροσβεστικού προσωπικού που υπηρετεί σε αυτές τις θέσεις για την κάλυψη αναγκών σε Π.Σ και Π.Κ.

Το ζήτημα της επαρκούς στελέχωσης του Πυροσβεστικού Σώματος με μόνιμο προσωπικό, είναι επιτακτικό και κρίσιμο. Θα πρέπει να δοθεί η δέουσα βαρύτητα, καθώς είναι ένα θέμα εθνικής σημασίας, όπως αποδείχτηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Ζητάμε από τον αρμόδιο Υπουργό την εξέταση των αιτημάτων του Σωματείου Πυροσβεστών Ν. Ηρακλείου και να μας ενημερώσει σχετικά με τις ενέργειες τις οποίες θα προβεί.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.