Το Δασολόγιο θα πρέπει να ολοκληρωθεί με δίκαιο τρόπο για ιδιοκτήτες και δημόσιο

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφορικά με την ολοκλήρωση του Δασολογίου καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας την επιστολή της ΠΕΔ Κρήτης.

Σύμφωνα με την επιστολή, η ΠΕΔ Κρήτης, κατόπιν συνεχούς συνεργασίας και διαβούλευσης με τους πολίτες και φορείς των προβλημάτων που έχουν εντοπιστεί από την ημέρα ανάρτησης των δασικών χαρτών στην Κρήτη, προτείνει την υιοθέτηση λύσεων, για την έγκαιρη ολοκλήρωση του δασολογίου στην Κρήτη.

Οι προτάσεις αφορούν στο Ιδιοκτησιακό καθεστώς, το οποίο αποτελεί το γόρδιο δεσμό για τις Περιφέρειες Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Κυκλάδων κλπ., λόγω της έλλειψης τίτλων ιδιοκτησίας, τόσο των ιδιωτών όσο και του δημοσίου, τη συγκρότηση και λειτουργία των Συμβουλίων Ιδιοκτησίας Δασών, για την άρση της ομηρίας των κατόχων κληροτεμαχίων, τον ορισμό των Επιτροπών Εξέτασης Αντιρρήσεων, αλλά και την εξάλειψη οικονομικών επιβαρύνσεων χιλιάδων μικροϊδιοκτητών ακινήτων για τη λήψη υψηλού κόστους αντιγράφων συμβολαίων, τη δημοσίευση διαθηκών, τη συλλογή πιστοποιητικών, την επιβολή προστίμων για τις αναπόφευκτες τροποποιήσεις των Ε9, τη σύνταξη τοπογραφικών, την επικύρωση «ανωμάλων δικαιοπραξιών», την επιβολή φόρου χρησικτησίας κλπ., κόστος το οποίο αδυνατεί να αντιμετωπιστεί από τους εξαντλημένους οικονομικά πολίτες.

Ζητάμε από τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας την εξέταση του αιτήματος της ΠΕΔ Κρήτης και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.