Το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί στην κάλυψη των πραγματικών αναγκών των σχολείων σε προσωπικό καθαριότητας, αλλά και του μισθολογικού κόστους όλων των επιπλέον προσλήψεων που κρίνονται απαραίτητες

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφορικά με την κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων με προσωπικό καθαριότητας, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών, με τη συνυπογραφή ακόμα 36 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Συγκεκριμένα, στον αέρα τινάζεται ο προγραμματισμός των Δήμων αναφορικά με την κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων με προσωπικό καθαριότητας, καθώς το Υπουργείο αφενός βάζει πλαφόν στις προσλήψεις και αφετέρου στην ουσία τους αναγκάζει να καλύψουν το κόστος των κενών με τα χρήματα των δημοτών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, στον Δήμο Ηρακλείου φέτος θα προσληφθούν αθροιστικά 210 άτομα στην καθαριότητα των σχολείων, με 180 από αυτά να είναι πλήρους απασχόλησης και 30 μερικής απασχόλησης.

Ωστόσο, μετά και την άρνηση για μια ακόμη χρονιά του υπουργείου στο αίτημα του Δήμου για χρηματοδοτική κάλυψη της ενίσχυσης των προσλήψεων, θα πρέπει να πληρωθεί από το δημοτικό ταμείο το κόστος των επιπλέον προσλήψεων για τα κενά που έχουν μείνει ακάλυπτα με ευθύνη του υπουργείου.

Ειδικότερα, από τις 1300 εργατοώρες που έχουν υπολογιστεί ημερησίως, οι 680 θα πρέπει να καλυφθούν από το δημοτικό ταμείο, με τον Δήμο να καλείται να πληρώσει ένα ποσό της τάξεως των 800.000 ευρώ και άνω!

Την ίδια στιγμή ο αρμόδιος αντιδήμαρχος θέτει επιτακτικά το ζήτημα της ανάγκης μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, καθώς οι ωρομίσθιες προσλήψεις σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν.

Το ζήτημα της καθαριότητας των σχολικών μονάδων είναι ιδιαίτερης σημασίας και χρήζει της ανάλογης μέριμνας. Ο τρόπος καταγραφής των αναγκών σε καθαριότητα των σχολείων δημιουργεί προβλήματα, αφού τελικά, οι Δήμοι αναγκάζονται να πληρώσουν με τα χρήματα των δημοτών υπέρογκα ποσά για το μισθολογικό κόστος της κάλυψης των θέσεων στην καθαριότητα των σχολείων που έχουν μείνει κενές με ευθύνη του Υπουργείου.

Δεδομένων των παραπάνω, ζητάμε από τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει αν θα μεριμνήσει για την χρηματοδοτική κάλυψη της ενίσχυσης των προσλήψεων προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων από τους Δήμους, σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό τη ρεαλιστική καταγραφή των αναγκών σε καθαριότητα των σχολικών μονάδων, αλλά και σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την μόνιμη κάλυψη των αναγκών των σχολείων σε προσωπικό καθαριότητας.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.