Στην επιτροπή της Βουλής κατά την συνεδρίαση για την επιλογή προέδρου και Δντος Συμβούλου για τον ΟΣΕ Α.Ε.
Στην επιτροπή της Βουλής κατά την συνεδρίαση για την επιλογή προέδρου και Δντος Συμβούλου για τον ΟΣΕ Α.Ε.

Το έργο των κόμβων της Αγίας Πελαγίας έθεσε στον Υπουργό Υποδομών ο Σωκράτης Βαρδάκης

Στην Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, τοποθετήθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης με αφορμή την ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής, του προτεινομένου για διορισμό στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε. Α.Ε.), κ. Κώστα Σπηλιόπουλου καθώς και των προτεινομένων για διορισμό στις θέσεις του Προέδρου του Δ.Σ. και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε.», κ.κ. Πολυχρονίου Ακριτίδη και Χρήστου Βίνη, αντιστοίχως, και διατύπωση γνώμης της Επιτροπής.         

Ο κ. Βαρδάκης αρχικά απευθυνόμενος στον κ. Σπηλιόπουλο και αργότερα στους κ.κ. Βίνη και Ακριτίδη έθεσε υπόψη τους τα εξής:

«Κύριε Σπηλίοπουλε θέλουμε να μας διευκρινίσετε πως αντιμετωπίζετε τις σχέσεις Ο.Σ.Ε.- ΕΡΓΟΣΕ, δεδομένου ότι κατά την διάρκεια της θητείας σας στην ΕΡΓΟΣΕ, πληροφορίες αναφέρουν ότι καταφερθήκατε κατά του Ο.Σ.Ε. και μάλιστα, υπήρχαν και σημαντικές εντάσεις.

Επιπλέον, θα θέλαμε να ξέρουμε ποιες είναι οι προτεραιότητες σας στον ΟΣΕ και πως σκέφτεστε να αντιμετωπίσετε τα θέματα συντήρησης του δικτύου.

Κύριε Βίνη, από το 2015 το ΤΕΕ σας έχει ορίσει εκπρόσωπο του, στο Τεχνικό Συμβούλιο της ΕΡΓΟΣΕ και στην επιτροπή προμηθειών της ίδιας εταιρίας. Πόσες φορές συμμετείχατε και για ποια θέματα; Απ’ ότι ξέρω δεν συμμετείχατε ενεργά, άρα είναι λίγο οξύμωρο να διεκδικείται σήμερα τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Κύριε Ακριτίδη, είστε μελετητής. Έχετε συνεργαστεί με την ΕΡΓΟΣΕ και γνωρίζετε την λειτουργία της. Δημιουργεί αυτή η δραστηριότητά σας προβλήματα στην θέση του Προέδρου της ΕΡΓΟΣΕ;»

Ο κ. Βαρδάκης κατά την τοποθέτησή του στην επιτροπή απευθυνόμενος στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε:

«Κύριε Υπουργέ, τα έργα κατασκευής των κόμβων Αγίας Πελαγίας και Αχλάδας έχουν σταματήσει. Το Υπουργείο σας ανέφερε ότι ήταν ευθύνη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα, σε συνάντηση που πραγματοποίησα με την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου κα Βάσω Συθιακάκη για την εξέλιξη των έργων στους κόμβους Αγίας Πελαγίας και Αχλάδας, ενημερώθηκα ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα καθυστέρησης από πλευράς της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, καθώς ήδη έχει υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας για την παρακολούθηση του έργου, καθώς επίσης και ότι ουδέποτε έγινε διακοπή εργασιών από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και ότι έχει ήδη εκδοθεί η προκήρυξη πρόσληψης αρχαιολόγων, ενώ μέχρι σήμερα οι εργασίες επίβλεψης εκτελούνται κανονικά.                 

Κύριε Υπουργέ, πρέπει να αντιληφθείτε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο καθυστέρησης ειδικά για το συγκεκριμένο έργο και σας καλώ να μας ενημερώστε για την εξέλιξή του».

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.