Τοποθέτηση Σ.Βαρδάκη στη Βουλή για το πρόβλημα με το παράβολο των 3 ευρώ

Παρά τις παρεμβάσεις εδώ και αρκετούς μήνες η Υπουργός Παιδείας συνεχίζει να κοροϊδεύει τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι αποκλείστηκαν από τους διαγωνισμούς πρόσληψης, εξαιτίας του προβλήματος που δημιουργήθηκε με το παράβολο των 3 ευρώ.

Στο σοβαρό αυτό ζήτημα επανήλθαμε ξανά, καταθέτοντας ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας & Θρησκευμάτων, προκειμένου να επιλυθεί επιτέλους το πρόβλημα των υποψηφίων.

Η Κυβέρνηση, πάνω από ένα χρόνο, επιδεικνύει πρωτοφανή αναλγησία και αδιαφορία στα αιτήματα χιλιάδων υποψηφίων και τους καταδικάζει σε ανεργία για τα επόμενα τουλάχιστον τρία χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παρέμβει πλείστες φορές με σχετικές ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου, αλλά και σχετικές τροπολογίες τον Δεκέμβριο 2019, τον Ιούλιο 2020, τον Νοέμβριο 2020. Η Υπουργός Παιδείας δεν έκανε ποτέ δεκτή τη σχετική τροπολογία, ενώ ο π. Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος σε τηλεοπτική συνέντευξη είχε ανακοινώσει ότι θα προτείνει λύση στο προκείμενο ζήτημα, χωρίς ωστόσο, μέχρι και σήμερα να έχει διευθετηθεί το ζήτημα από τα συναρμόδια υπουργεία.

Την αναλγησία της Κυβέρνησης και τις δυσλειτουργίες στο σύστημα δεν θα πρέπει να την πληρώνουν οι υποψήφιοι, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση εδώ και μήνες, καθώς αυτοί κινδυνεύουν με αποκλεισμό και από τους επικείμενους διορισμούς. Στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης και της αρχής της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του διοικούμενου απέναντι στην διοίκηση, το κράτος οφείλει να επιλύσει άμεσα το προκείμενο πρόβλημα. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να ξέρουν ότι οι προσπάθειές μας θα ενταθούν προς ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της κοινότητας των εκπαιδευτικών.

Καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς να επιλύσουν άμεσα το πρόβλημα των εκπαιδευτικών που αποκλείστηκαν λόγω μη καταβολής του παραβόλου ύψους τριών ευρώ. Τέλος η Αξιωματική Αντιπολίτευση ζητά διευκρινίσεις για το αν είχε υποβληθεί πρόταση στην Υπουργό Παιδείας από τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών για νομοθετική επίλυση του ζητήματος αυτού καθώς και αν ναι, για ποιους λόγους δεν την έκανε δεκτή.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.