Τοποθέτηση Σωκράτη Βαρδάκη στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων

Στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, τοποθετήθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, αναφορικά με τον  διορισμό ως Διοικήτριες της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) Πειραιώς και Αιγαίου, κυρίας Όλγας  Ιορδανίδου και της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) Κρήτης, κυρίας Ελένης Μαυρομάτη.

Ο κ. Βαρδάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν θέλω να σχηματίσετε μια κακή εικόνα από την κοινοβουλευτική μας παρουσία σήμερα, είδατε ότι έρχονται κάποιοι, κάνουν μια κριτική, άλλοτε καλοπροαίρετη, άλλοτε κακοπροαίρετη, συνήθως κακοπροαίρετη, και εξαφανίζονται. Δεν είναι τυχαίο. Είναι οξύμωρο να απευθύνομαι σε σας με αυτή τη λογική, αλλά επιτρέψτε μου, γιατί δεν ξέρω εάν θα έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε ανάλογη συνάντηση. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι εξαφανίζονται, γιατί δεν έχουν επιχειρήματα να αντικρούσουν όλα αυτά που είπατε προηγουμένως και αυτά που έχουν προφανώς πει οι Υπουργοί κ. Ξανθός και κ. Πολάκης, έξι μήνες τώρα στην Ολομέλεια και στις Επιτροπές.

Ακούσαμε για επισκέψεις στα νοσοκομεία από βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όμως δεν ξέρω εάν αυτές τις επισκέψεις τις έκαναν το 2010, το 2011, το 2012, το 2013, γιατί τότε, μόνο τότε θα έβλεπαν την πραγματική εικόνα, όπου υπήρχε μια τριτοκοσμική κατάσταση. Σήμερα, ναι, τα νοσοκομεία λειτουργούν με προβλήματα, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τα νοσοκομεία του 2010, του 2011, του 2012, του 2013 και του 2014. Αυτό οφείλεται σίγουρα στην μεγάλη προσπάθεια των εργαζομένων, στη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου, αλλά και στους επικεφαλής των Υγειονομικών Περιφερειών.

Σήμερα, έχουμε δίπλα μας δύο κυρίες, που ηγούνται της 7ης και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, που κατά την άποψή μου είναι παράδειγμα σωστής και αποτελεσματικής λειτουργίας και γι’ αυτό η ψήφος μας σαφώς θα είναι θετική. Οι συνάδελφοι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σ’ ένα τέτοιο ευαίσθητο τομέα, στον τομέα της υγείας, αντί να κάνουν μια εποικοδομητική συζήτηση στις Επιτροπές, αλλά και στην Ολομέλεια, μάς καταθέτουν επιχειρήματα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.