Τιμωρητική απόλυση εργαζομένου επειδή ζήτησε να εφαρμοστούν τα μέτρα προστασίας που η ανακοίνωσε η Κυβέρνησης τις ημέρες της κακοκαιρίας

Προχωρήσαμε στην κατάθεση κοινοβουλευτικής αναφοράς, με την Τομεάρχη Τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου και την Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, βάσει της καταγγελίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, σχετικά με την παράνομη διακοπή συνεργασίας της εταιρείας #WOLT με εξωτερικό συνεργάτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρία WOLT προχώρησε μονομερώς και παράνομα σε διακοπή απασχόλησης εξωτερικού συνεργάτη της – διανομέα, ο οποίος ζήτησε να εφαρμοστούν τα μέτρα προστασίας που είχε εξαγγείλει η Κυβέρνηση για την περίοδο της κακοκαιρίας «ΕΛΠΙΔΑ».

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει την εταιρεία για τις πρακτικές της και την καλεί να αποσύρει την απόλυση, ενώ παράλληλα ζητά την παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας για την επίλυση του ζητήματος.

Πρόκειται στην ουσία για μία τιμωρητική απόλυση εργαζομένου επειδή ζήτησε να εφαρμοστούν τα μέτρα προστασίας που η ανακοίνωσε η Κυβέρνηση τις ημέρες της κακοκαιρίας.

Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει την καταγγελία και να τους ενημερώσει αν θα υποχρεωθεί η εταιρεία να ανακαλέσει την απόφασή της.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.