Τιμή στους πεσόντες της Μάχης του Κοψά

Τιμούμε σήμερα τους πεσόντες της ιστορικής Μάχης του Κοψά, που με την ηρωική τους αντίσταση άφησαν ένα φωτεινό αποτύπωμα στην Ιστορία του τόπου μας.

Οι Γερμανοί αλεξιπτωτιστές δεν τρόμαξαν τους Έλληνες στρατιώτες, που καθοδηγούμενοι από τον υπολοχαγό Θεόδωρο Καλλίνο, με τη συνδρομή ενόπλων πολιτών από όλη την περιοχή και άλλα μέρη της Κρήτης, έδωσαν μια γενναία μάχη στο ύψωμα του Κοψά στην Ανώπολη, απέναντι στην προσπάθεια των κατακτητών να πλησιάσουν την περιοχή του αεροδρομίου Ηρακλείου από την πεδιάδα των Γουβών.

Τα χώματα του νησιού μας, απ΄άκρη σ’ άκρη, ποτίστηκαν με το αίμα των ηρώων που αντιστάθηκαν -παρά τα ανύπαρκτα μέσα- με αυταπάρνηση και γενναιότητα, απέναντι τους Γερμανούς κατακτητές.

Έχουμε χρέος και ευθύνη να διατηρούμε την ιστορική μνήμη και να δίνουμε τους δικούς μας αγώνες, τιμώντας έτσι με τον πιο ουσιαστικό τρόπο τους ένδοξους ήρωες του τόπου μας.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.