Τηλεφωνική παρέμβαση στο Ράδιο Κρήτη (101.5) για το νόμο Παρασκευόπουλου

Παρέμβαση στην εκπομπή του κ.Κώστα Συλιγάρδου στο Ράδιο Κρήτη (101.5), έκανε ο Βαρδάκης Σωκράτης για το νόμο 4322/2015 που αφορά σε μεταρρυθμίσεις ποινικών διατάξεων, κατάργηση των καταστημάτων κράτησης Γ΄ τύπου, γνωστός και ως ‘’νόμος Παρασκευόπουλου’’

Ο κύριος Βαρδάκης επισήμανε ότι ο εν λόγω νόμος ήταν μια νομοθετική παρέμβαση της σημερινής Κυβέρνησης με στόχο την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Ωστόσο όπως τόνισε και ο κ. Βαρδάκης ο νόμος εμπεριέχει πολλές αδυναμίες και επί της ουσίας δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της συμφόρησης των καταστημάτων κράτησης.

Ο κ. Βαρδάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παρόμοιες διατάξεις είχαν ψηφιστεί και από προηγούμενες κυβερνήσεις, με στόχο την αποσυμφόρηση χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα.

Σε κάθε περίπτωση όμως το επόμενο διάστημα που θα ακολουθήσει η τροποποίηση τόσο του σωφρονιστικού όσο και του ποινικού κώδικα και μέσα από μια διαβούλευση των εμπλεκόμενων φορέων θα υιοθετηθούν προτάσεις και θα υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομικού πλαισίου για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.