Τηλεοπτική συνέντευξη TV Creta, στην εκπομπή DE FACTO

Για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, αλλά και για το νέο ασφαλιστικό, μίλησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης  σε τηλεοπτική συνέντευξη  που παραχώρησε στο TV Creta και στον κ. Μεταξά.

Για το μεταναστευτικό ο κ. Βαρδάκης υπογράμμισε τα ακόλουθα:

«Αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να μιλάμε για μια κρίση στις σχέσεις Ευρώπης – Τουρκίας, και όχι για κρίση στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας. Τα 700εκ. ευρώ σε καμιά περίπτωση δε λύνουν το πρόβλημα. Περιμέναμε από τον Πρωθυπουργό της χώρας να πιέσει τους ευρωπαίους αξιωματούχους να δεσμευτούν σε ένα πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών σε όλη την Ευρώπη. Κάτι τέτοιο όμως δε συνέβη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχει προτείνει άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις, με αποσυμφόρηση των νησιών και μετεγκατάσταση στην ηπειρωτική Ελλάδα, άμεση σύγκλιση πολιτικών αρχηγών, σύγκλιση του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Ακολούθως, ο κ. Βαρδάκης τόνισε ότι : «δε θα δεχτούμε τη δημιουργία κλειστών δομών στην Κρήτη, τη στιγμή που υπάρχουν άλλες άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις που έχουν προταθεί, όπως η συνέχιση των επιτυχημένων προγραμμάτων όπως το ΕΣΤΙΑ, ΗΛΙΟΣ και ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

«Με καταστολή και επιτάξεις δε γίνεται να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό».

Σχετικά με το ασφαλιστικό, ο βουλευτής μίλησε για τη διεύρυνση των ανισοτήτων, αλλά και τελικά τις μειώσεις που θα δουν οι συνταξιούχοι στο εισόδημά τους μέχρι το τέλος του έτους, με την κατάργηση της 13ης σύνταξης, και του κοινωνικού μερίσματος για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Στον προϋπολογισμό του έτους 2020 η ασφαλιστική δαπάνη είναι μειωμένη κατά 200 εκ. ευρώ!

Άλλωστε, η αναλογιστική μελέτη του νόμου αποδεικνύει ότι θα υπάρχουν μειώσεις στις συντάξεις από το 2021. Για την ένταξη του ΕΤΕΑΕΠ στον e-ΕΦΚΑ, ο κ. Βαρδάκης εξήγησε πώς αυτό οδηγεί τελικά τους νέους ασφαλισμένους στην ιδιωτική επικουρική ασφάλιση. Αυτό, σε συνδυασμό με την αποδέσμευση του ύψους των ασφαλιστικών εισφορών από το ύψος των εισοδημάτων, καταρρίπτει τον ισχυρισμό του υπουργείου για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, καθώς θα μειωθούν τα έσοδα για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.