Τηλεδιάσκεψη εκπροσώπων Γυμναστηρίων Ηρακλείου με τον Σωκράτη Βαρδάκη

Η λήψη μέτρων στήριξης των Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Ηρακλείου, αλλά και η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, αποτέλεσαν θέματα της τηλεδιάσκεψης μεταξύ εκπροσώπων τους με τον Βαρδάκης.

Σύμφωνα με τους Ιδιοκτήτες, ο κλάδος τους είναι ο πλέον ζημιωμένος, αφού με κυβερνητικές αποφάσεις, η λειτουργία των γυμναστηρίων είχε ανασταλεί ήδη για έξι μήνες μέσα στο 2020, ενώ μετά το πρώτο lockdown ήταν από τους τελευταίους κλάδους που επαναλειτούργησαν, την ώρα που και για την τρέχουσα χρονιά είναι άγνωστο πότε θα επαναλειτουργήσουν. Επιπλέον, τόνισαν κατά τη συνάντηση, ότι από τα μέτρα που ανακοινώνει η Κυβέρνηση, απορρέει ότι θα πρέπει να διαχωριστεί η πληττόμενη από την κλειστή με κρατική εντολή επιχείρηση, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν στηριχτεί ουσιαστικά οι κλειστές επιχειρήσεις, ενώ τα πάγια έξοδά τους, συνεχώς συσσωρεύονται.

Οι εκπρόσωποι των Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων, εξέθεσαν τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει εδώ και ένα χρόνο, από την επιβολή του πρώτου lockdown που σήμανε και τη διακοπή λειτουργίας των επιχειρήσεών τους, καθώς εκτός από την συσσώρευση των παγίων εξόδων τους, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις φορολογικές υποχρεώσεις, οι οποίες δεν προβλέπεται να διαγραφούν, αλλά έχουν ανασταλεί, αν και δραστηριότητα δεν έχει υπάρξει ουσιαστικά για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης από την πλευρά του, άκουσε τα αιτήματα των Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων και τα χαρακτήρισε δίκαια και λογικά. Όπως τόνισε, «πράγματι οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων είναι οι πλέον αδικημένες επιχειρήσεις, χωρίς ουσιαστική ενίσχυση, με αποτέλεσμα αρκετές από αυτές να κινδυνεύουν με λουκέτο».

Δεσμεύτηκε επίσης, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου να αναδείξει το σοβαρό αυτό πρόβλημα με στόχο την πραγματική στήριξη ακόμα και μετά την επανέναρξη της λειτουργίας τους, ώστε να κατορθώσουν να επιβιώσουν, καθώς επλήγησαν ανεπανόρθωτα από την πανδημία.

#opengyms #herakliongyms #healthyheraklio #motivation #staypositive #staystrong #staysafe

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.