Τεράστια η καταστροφή για τους σταφιδοπαραγωγούς της Κρήτης

Στη βουλή καταθέσαμε το υπόμνημα προέδρων τοπικών κοινοτήτων και συνεταιρισμών αμπελουργικών περιοχών, με το οποίο ζητούν την αποζημίωση πληγέντων σταφιδοπαραγωγών εξαιτίας της φετινής καταστροφής στην παραγωγή τους, καταθέτοντας Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως επισημαίνεται στο υπόμνημα το οποίο υπογράφουν 6 πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων αμπελουργικών περιοχών (Προφήτη Ηλία, Δαφνών, Κυπαρισσίου, Βενεράτου, Αυγενικής και Κερασίων) και ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Κρουσώνα, η ποσότητα της σταφίδας που καταστράφηκε από τις πρόσφατες σφοδρές βροχοπτώσεις ανέρχεται περίπου στους 200 τόνους και αφορά 90 παραγωγούς.

Μια γενναία αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών θα δώσει σημαντική βοήθεια και ανάσα στους αμπελοκαλλιεργητές της περιοχής, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν τα αμπέλια τους και τη νέα καλλιεργητική περίοδο.

Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει το υπόμνημα και να ενημερωθούν σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβεί.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.