Τα ψέματα και η υποκρισία της Κυβέρνησης δεν έχουν προηγούμενο.

Κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του, στην Ολομέλεια της Βουλής, για τον προϋπολογισμό, ο Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, κάλεσε τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Πέτσα να απαντήσει, εάν σε ένα από τα τριάντα δύο νομοσχέδια που έφερε η ΝΔ το τελευταίο διάστημα, υπάρχει έστω και ένα μέτρο υπέρ των εργαζομένων, υπέρ της εργατικής τάξης.

Ο κ. Πέτσας, μη έχοντας απάντηση, γιατί προφανώς δεν υπάρχουν ανακοινώσιμα θετικά μέτρα για το σύνολο του κόσμου της εργασίας, θέλησε ατυχώς να μιλήσει μόνο για τους εργαζόμενους της Thomas Cook και για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ώστε να καλυφθούν τα ένσημα των απολυμένων από εταιρείες διασυνδεδεμένες με την Thomas Cook, για να λάβουν το επίδομα ανεργίας.

Για ακόμα μια φορά δεν παίρνουμε καμιά απάντηση ουσίας από την Κυβέρνηση, εκ μέρους του εκπροσώπου της, ο οποίος ψευδόμενος, επιμένει ότι έχουν γίνει ήδη οι απαραίτητες νομοθετικές ενέργειες για την εξασφάλιση των εργαζομένων που επλήγησαν από την κατάρρευση της Thomas Cook.

«Η κυβέρνηση είναι ανίκανη και ο κ. Πέτσας αδιάβαστος» απάντησε ο κ. Βαρδάκης. Όπως αποδεικνύεται και από τους ίδιους τους εργαζόμενους που προσέρχονται στους κατά τόπους ΟΑΕΔ, το Υπουργείο Εργασίας δεν έχει δώσει ακόμα, ένα μήνα μετά την ψήφιση της ΠΝΠ, τις απαραίτητες κατευθύνσεις που χρειάζονται για να εφαρμοστούν τα μέτρα.

Η επιβίωση των εργαζομένων που επλήγησαν από την κατάρρευση της Thomas Cook, αλλά και στον τουριστικό κλάδο γενικότερα, αποτελεί μεγάλης σημασίας ζήτημα, το οποίο η Κυβέρνηση δυστυχώς δεν προσεγγίζει με σοβαρότητα, εμπαίζοντας, ως συνήθως, τους εργαζόμενους.

Κανένας φιλεργατικός νόμος!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.