Σ. Βαρδάκης: «To κεφάλαιο Βαρουφάκης έκλεισε το 2015»

Στον Politica 89.8 και τον Χρήστο Κώνστα εξηγήσαμε τον τρόπο με τον οποίο θα συνεργαστεί ο #ΣΥΡΙΖΑ, με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, αλλά και το ΜέΡΑ25 για την πολιτική αλλαγή στη χώρα, μετά τις #εκλογές που θα κληθεί να προκηρύξει πρόωρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικά με τις εκλογές εκτιμάμε πως πρόωρα θα προκηρύξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς δεν θα καταφέρει να διαχειριστεί την ακρίβεια αλλά και το αποτέλεσμα τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ, θα επιχειρήσει αν βγει πρώτο κόμμα, την συγκρότηση μιας προοδευτικής κυβέρνησης, με όσες δυνάμεις μπορούν να συμβάλλουν ώστε να διαμορφωθεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία από την πρώτη Κυριακή.

Σχολιάσαμε την απόφαση του Αρείου Πάγου, να απορρίψει το αίτημα της #ΔΕΗ που ζητούσε, η αναστολή της #ρήτρας αναπροσαρμογής, να κριθεί σε πιλοτική δίκη έτσι ώστε να μην βγαίνουν αντίθετες ή αντιφατικές αποφάσεις από τα δικαστήρια της χώρας, κάνοντας λόγο για μια νίκη υπέρ του Ελληνικού λαού. Ενώ μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε ως κοροϊδία την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής, καθώς μπορεί, να αναστέλλεται η ρήτρα αναπροσαρμογής, αλλά ταυτόχρονα θα ενσωματώνεται στην κυμαινόμενη τιμή που θα αλλάζει κάθε μήνα.

Ζητάμε από την κυβέρνηση, επί της ουσίας, να παρέμβει ουσιαστικά στην χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος, με την επιβολή πλαφόν για τη μείωση του περιθωρίου κέρδους των παραγωγών ενέργειας.

Ανάλογα, σε ότι αφορά τα καύσιμα, επικρίνουμε την κυβέρνηση που δεν επέβαλε πλαφόν για τη μείωση του περιθωρίου κέρδους των Πρατηριούχων καυσίμων, ζητώντας να δημοσιοποιηθούν τα ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία των ελέγχων στα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.