Τοποθέτηση Σωκράτη Βαρδάκη στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων

Σ. Βαρδάκης: «Oι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι δίνουν τα μέγιστα των προσπαθειών τους»

Την ομηρία των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αναδεικνύει με ερώτησή του προς την αρμόδια Υπουργό κα Γεροβασίλη, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Βαρδάκης αναφέρει ότι περίπου 3.500 εργαζόμενοι απασχολούνται σε αυτές τις δομές εδώ και 15 χρόνια, από το 2002 έως και σήμερα, κάτω από δύσκολες συνθήκες εξυπηρετώντας 100.000 και πλέον συμπολίτες μας, ευάλωτες ομάδες όπως ηλικιωμένους και ΑμεΑ.

‘Όλοι οι εργαζόμενοι των δομών «Βοήθεια Στο Σπίτι» έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ (Ν.2190/94), με πλήρες ωράριο και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, χωρίς ούτε μια ημέρα διακοπή μέχρι σήμερα, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Από το 2011, η χρηματοδότηση των δομών αυτών γίνεται από εθνικούς πόρους (ΑΚΑΓΕ, ΙΚΑ, Υπουργείο Εργασίας, Υπουργείο Εσωτερικών), το κόστος δε της λειτουργίας τους ανέρχεται στο ποσό των 55.000.000 εκ. ετησίως σύμφωνα με τη διαχειριστική Αρχή την ΕΕΤΑΑ.

Ο κ. Βαρδάκης επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια έδωσαν τα μέγιστα των προσπαθειών τους, εργάστηκαν με συνέπεια και συνέχεια, δημιουργώντας μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες και καλύπτοντας επί σειρά ετών πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Δεδομένου ότι εδώ και 15 χρόνια σε ετήσια βάση ανανεώνονται οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου των εργαζομένων, ο κ. Βαρδάκης καλεί την Υπουργό να απαντήσει, τι προτίθεται να κάνει για τους εργαζόμενους των δομών «Βοήθεια στο Σπίτι».

Την ερώτηση συνυπογράφουν 75 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.