Σ. Βαρδάκης: Τριπλό κτύπημα της Κυβέρνησης στην εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου για την Κρήτη

Για τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που αφορούν την υποβολή αίτησης για τη β’ φάση του 2020 του Μεταφορικού Ισοδύναμου (Μ.Ι.) επιχειρήσεων, αλλά και την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας του μέτρου στο σκέλος των Καυσίμων, μίλησε ο Σωκράτης Βαρδάκης στον 9.84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη.

Αναλυτικά, ο κ. Βαρδάκης είπε ότι ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τη β’ φάση του 2020 του Μ.Ι. επιχειρήσεων, αν και ακόμα δεν πληρώθηκε η α’ φάση. Επίσης, επισήμανε ότι τρία πράγματα πρέπει να συμβούν άμεσα σε σχέση με το Μεταφορικό Ισοδύναμο, καθώς σε αυτά η Κρήτη μειονεκτεί, σε σχέση με άλλα νησιά της χώρας:

📌 Η ένταξη στο Μέτρο των υπόλοιπων 6.000 Κ.Α.Δ., οι οποίοι εξαιρούνται για την Κρήτη σε αντίθεση με όλη την υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα, κάτι για το οποίο υπήρξε και κοινοβουλευτική παρέμβαση του Σωκράτη Βαρδάκη

📌 Η ένταξη των καυσίμων στο μέτρο για όλα τα νησιά και όχι μόνο για τα 34 που ανακοίνωσε το Υπουργείο, καθώς νησιά με μεγάλη κατανάλωση, όπως η Κρήτη δεν είναι στο Μέτρο. Ως γνωστόν, αυτό θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης.

📌 Η ένταξη στο μέτρο του επιβατικού κοινού, δηλαδή των μόνιμων κατοίκων της Κρήτης

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.