Σ. Βαρδάκης στον Politica 89.8: Αδυνατεί ο ΕΦΚΑ να βγάλει συντάξεις- Ταλαιπωρία των πολιτών

Προχωρήσαμε στην αποκάλυψη ενός εγγράφου, που εκδόθηκε από τον #ΕΦΚΑ και με το οποίο γνωστοποιεί στο υπουργείο Εργασίας πως αδυνατεί να απαντήσει στα ερωτήματα των τοπικών υποκαταστημάτων που θα τρέξουν το νέο σύστημα απονομής των συντάξεων, μέσα από την εκπομπή “Δημοσίως” του Politica 89.8 με τον δημοσιογράφο Νίκο Παπαδάκη.

Το να τίθενται ερωτήματα από τα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ για τον τρόπο περαίωσης της νέας διαδικασίας έκδοσης συντάξεων είναι αναμενόμενο. Το να δηλώνει όμως ο ίδιος ο φορέας, με το υπ’ αριθμ. 249927/27.5.22 γενικό έγγραφο, αδυναμία να απαντήσει στα ερωτήματα των τοπικών υποκαταστημάτων που θα τρέξουν το νέο σύστημα απονομής των συντάξεων, είναι επικίνδυνο και αποδεικνύει το μπάχαλο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη εις βάρος συνταξιούχων και ασφαλισμένων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε περισσότερα από δεκαπέντε ερωτήματα που διατυπώνουν οι εισηγητές των συντάξεων του ΕΦΚΑ, οι απαντήσεις παραπέμπουν σε ενέργειες που θα λάβουν χώρα στο μακρινό μέλλον.

Όλο αυτό το διάστημα, ακούγαμε τον Υπουργό Εργασίας και τον Πρωθυπουργό της χώρας, να εγγυώνται fast track διαδικασίες, σημειωτέον χωρίς πραγματικό έλεγχο του φακέλου των ασφαλισμένων από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. Ακούγαμε για την πληθώρα των εκκρεμών συντάξεων που κληρονόμησε η ΝΔ από το #ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούγαμε για λήψη σύνταξης με ένα κλικ, για μηδενισμό των εκκρεμών συντάξεων και άλλες πολλές και βαρύγδουπες δηλώσεις από την κυβέρνηση.

Εν τέλει, έχουμε ένα σύστημα που δεν μπορεί να λειτουργήσει στην πράξη, ξεκάθαρη απόδειξη της προχειρότητας της #ΝΔ στη νομοθέτηση. Ένα φιάσκο που σκάει μέσα στην ακρίβεια, που ήδη σαρώνει τα ελληνικά νοικοκυριά, τα οποία δεν ξέρουν πια τι να πρώτο-πληρώσουν και πώς θα ανταποκριθούν στο νέο κύμα ανατιμήσεων που έρχεται.

Η κοινωνία βυθίζεται στην απαισιοδοξία, αγωνιά για το πως θα βιοποριστεί και η Κυβέρνηση, έχοντας ήδη αποτύχει σε όλους τους τομείς, με ανευθυνότητα και προχειρότητα διαχειρίζεται και την έκδοση των συντάξεων.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.