Σ. Βαρδάκης στον 9.84: “κ. Μητσοτάκη επιμένετε στην πολιτική, που πλήττει βάναυσα τους εργαζόμενους”

Σκληρή κρητική στη Κυβέρνηση με αφορμή το επερχόμενο νομοσχέδιο των εργασιακών άσκησε ο Σωκράτης Βαρδάκης μιλώντας στον 9.84 και την Αγγέλα Δουλγεράκη.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης μίλησε για επαναφορά της εργασιακής γαλέρας με μία σειρά ρυθμίσεων που καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και προωθούν τις ατομικές συμβάσεις, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, ενώ για πρώτη φορά μετά από 100 και πλέον χρόνια καταργείται ακόμη και το 8ωρο εργασίας και εφαρμόζεται σύστημα απλήρωτων υπερωριών.

Το ανώτατο όριο των υπερωριών αυξάνεται και μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείο Εργασίας, την ώρα που σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου Κρήτης, έδειξε ότι 9 στους 10 ανέργους δεν προσδοκούν το επόμενο διάστημα να βρουν εργασία.

Επίσης ο Σωκράτης Βαρδάκης αναφέρθηκε στην κατάργηση του ουσιαστικού ρόλου του Σ.ΕΠ.Ε., με την μετατροπή του σε μία Ανεξάρτητη Αρχή, η οποία όμως θα αποσυνδεθεί από το Υπουργείο Εργασίας.

Τέλος, σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένα άλλο κράτος στην Ευρώπη το οποίο να ενισχύεται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και να υποχρεώνεται να εφαρμόσει μνημονιακές πολιτικές, όπως αυτές προβλέπονται στο επικείμενο εργασιακό νομοσχέδιο.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.