Συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων του ΕΦΚΑ
Συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων του ΕΦΚΑ

Σ. Βαρδάκης: «Ο κ. Βρούτσης μετά από 4 χρόνια Υπουργός Εργασίας, ακόμα βλέπει όνειρο την έκδοση συντάξεων με ένα κλικ»

Συνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων ΙΚΑ Ανατολικής Κρήτης, για θέματα που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας, των Υποκαταστημάτων ΕΦΚΑ Μισθωτών, εν μέσω και της πανδημίας, πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον κ. Βαρδάκη σχετικά με την πορεία υλοποίησης του Οργανογράμματος του ΕΦΚΑ που προβλέπει νέα Τμήματα Συντάξεων στα Υποκαταστήματα του Αγίου Μηνά και της Αλικαρνασσού, τα οποία θα συσταθούν ωστόσο με μετακινήσεις υπαλλήλων από το Υποκατάστημα του Εσταυρωμένου και όχι με στελέχωση νέου προσωπικού, γεγονός που προκαλεί την έντονη ανησυχία των ίδιων των εργαζομένων και των πολιτών σχετικά με τις καθυστερήσεις απονομών συντάξεων. Στο γεγονός αυτό αν προστεθούν, οι επικείμενες συνταξιοδοτήσεις του προσωπικού, αλλά και οι δικαστικές εκκρεμότητες των συμβασιούχων (Stage), τότε εκφράζονται φόβοι ολοκληρωτικής αποψίλωσης του μεγαλύτερου Υποκαταστήματος της Κρήτης, που απονέμει συντάξεις για ολόκληρη την Ανατολική Κρήτη.

Την ήδη βεβαρημένη κατάσταση στη λειτουργία του Οργανισμού, δυσχεραίνει η ενοποίηση των υπόλοιπων Ταμείων (τ. ΟΓΑ, τ. ΤΣΜΕΔΕ, τ. ΤΣΑΥ, τ. ΟΑΕΕ), καθώς θα χρειαστεί πολύτιμος χρόνος για την ενημέρωση και εκπαίδευση των υπαλλήλων.

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν την συνδρομή του κου Βαρδάκη για την επίλυση του προβλήματος με την καθαριότητα των Υπηρεσιών, καθώς το επόμενο διάστημα λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα και υπάρχει έντονη ανησυχία για διενέργεια διαγωνισμού με σκοπό την ανάθεση σε εργολάβο καθαριότητας, με ότι συνεπάγεται αυτό ως προς τις μισθολογικές και εργασιακές συνθήκες των καθαριστριών.

Έντονες δυσχέρειες την λειτουργία του αντιμετωπίζει και το Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Ασφάλισης (Π.Ε.Κ.Α.), τη στιγμή́ που λόγω covid-19 ο έλεγχος για την ανασφάλιστη και υποδηλωμένη εργασία είναι πιο απαραίτητος από ποτέ́, λόγω καταστρατήγησης του μέτρου των αναστολών εργαζομένων στις επιχειρήσεις, καθώς σύμφωνα με τον Διευθυντή́, εκτός την υποστελέχωση του, υπάρχουν ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής (μόνο ένα αυτοκίνητο) απαραίτητα για την σωστή́ διενέργεια των ελέγχων.

Από την πλευρά του ο κ. Βαρδάκης κατανοώντας τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι ιδιαίτερα αυτή τη περίοδο, δήλωσε ότι θα στηρίξει με κάθε πρόσφορο μέσω τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων με στόχο κυρίως την εκτόνωση της αναμονής στην απονομή συντάξεων που επηρεάζει και τους ίδιους αλλά και τους πολίτες.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν από την πλευρά των εργαζομένων η Αντιπρόεδρος Αθηνά Μποτώνη, η γ.γ. Κατερίνα Κυριακάκη, ο ταμίας Γιάννης Κασσωτάκης και τα μέλη Μαίρη Κεφαλούκου και Γιώργος Ξυλούρης και ο Διευθυντής του Π.Ε.Κ.Α. Μανόλης Αραβιάκης.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.