Σ. Βαρδάκης: “Ο κ. Βρούτσης βλέπει όνειρο ακόμα την έκδοση συντάξεων με ένα κλικ”

Σε συνέχεια της συνάντησής του με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων τ. ΙΚΑ Ανατολικής Κρήτης, για θέματα που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας των Υποκαταστημάτων ΕΦΚΑ και της ενημέρωσης που είχε, ο Σωκράτης Βαρδάκης, μίλησε στον 9.84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη. https://bit.ly/35Hp32C

Ο Σωκράτης Βαρδάκης τόνισε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ και μίλησε για το πρόβλημα της υποστελέχωσης, αλλά και τις εσωτερικές μετακινήσεις υπαλλήλων, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται έτι περισσότερο η απονομή εκκρεμών συντάξεων, ο αριθμός των οποίων είναι συνεχώς αυξανόμενος.

Υπενθύμισε επίσης, ότι η Κομισιόν χαρακτήρισε «Δημοσιονομική βόμβα τις εκκρεμείς συντάξεις», καθώς οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης έχουν φτάσει τις 270.000, από 208.322 στο τέλος Μαρτίου και εκτιμάται πως οι αιτήσεις για κύριες, επικουρικές και εφάπαξ θα φτάσουν τις 300.000 έως το τέλος του έτους. https://bit.ly/34v3ItS

Το ετήσιο κόστος των εκκρεμών συντάξεων αγγίζει τα 2,5 δις ευρώ και ο Σωκράτης Βαρδάκης εξέφρασε τον προβληματισμό του αν το κράτος έχει κάνει παύση πληρωμών του δημοσίου προς τους πολίτες ή πρόκειται για ανικανότητα του Υπουργείου Εργασίας που με ένα κλικ θα διεκπεραίωνε συντάξεις, εγκλωβίζει και φτωχοποιεί τους Έλληνες πολίτες!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.