Σ. Βαρδάκης: Να ανακληθούν οι περικοπές στην παράλληλη στήριξη στα σχολεία

Για την παρέμβαση 52 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σχετικά με την κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων στην παράλληλη στήριξη, συζητήσαμε μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ Χανίων με τη δημοσιογράφο Κατερίνα Πολύζου.

Την κοινοβουλευτική μας παρέμβαση, προκάλεσαν οι καταγγελίες γονέων και συλλόγων εκπαιδευτικών, ότι οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης καλούνται από το Υπουργείο να δηλώσουν τα κενά σε παράλληλες στηρίξεις, Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και σχολικούς νοσηλευτές ομαδοποιημένα, με τον όρο ο αριθμός τους να μην ξεπερνάει τους 2 ανά σχολική μονάδα, αγνοώντας τις σοβαρές ανάγκες των μαθητών και τα πραγματικά κενά των σχολείων.

Μετά από δύο εξαιρετικά δύσκολες σχολικές χρονιές, οι οποίες είχαν σημαντικές ψυχολογικές, συναισθηματικές, αλλά και μαθησιακές επιπτώσεις στους μαθητές – ιδιαίτερα εκείνους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και χρήζουν παράλληλης στήριξης – η απόφαση αυτή αποδεικνύει την παιδαγωγική και επιστημονική ένδεια του Υπουργείου. Σε πολλές περιπτώσεις, οι γονείς των μαθητών που μένουν χωρίς παράλληλη στήριξη, αναγκάζονται να προσλάβουν ιδιωτική παράλληλη στήριξη με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με ένα τεράστιο κόστος.

Για τους λόγους αυτούς καλούμε την αρμόδια Υπουργό να απαντήσει σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, με σκοπό να έχουν καλυφθεί όλες οι ανάγκες των σχολικών μονάδων σε παράλληλη στήριξη, Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και σχολικούς νοσηλευτές, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.