Σ. Βαρδάκης: «Καμία στήριξη της Κυβέρνησης προς τις νέες επιχειρήσεις, καθώς ούτε την έκπτωση του 40% στο ενοίκιο δεν τους δικαιολογεί»

Με κοινοβουλευτική τους παρέμβαση 45 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του Σωκράτη Βαρδάκη, ζητούν από τον Υπουργό Οικονομικών να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να συμπεριληφθούν στο μέτρο της απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος, επιχειρήσεις που ξεκίνησαν να δραστηριοποιούνται μετά τις 20 Μαρτίου 2020, καταθέτοντας σχετική ερώτηση.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών Α.1251/2020, οι κλειστές με κρατική εντολή και πληττόμενες επιχειρήσεις για την υποχρεωτική απαλλαγή από την καταβολή του 40% του συνολικού μισθώματος, περιορίζονται χρονικά έως και τις 20/3/2020, ημερομηνία κατά την οποία θα πρέπει να θεωρούνται ενεργές.

Δηλαδή σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζει η ανωτέρω Υ.Α., μένουν εκτός του μέτρου της έκπτωσης του ενοικίου, κλειστές με κρατική εντολή και πληττόμενες επιχειρήσεις που ξεκίνησαν τη δραστηριότητά τους μετά τις 20 Μαρτίου 2020, αν και πλήττονται εξίσου και είναι κλειστές χωρίς δική τους ευθύνη.

Επιπλέον, παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες λόγω της πανδημίας υπήρξαν επιχειρηματίες οι οποίοι επένδυσαν, δημιουργώντας θέσεις εργασίας, τη χρονική στιγμή που η ανεργία είναι συνεχώς αυξανόμενη, είτε ενεργοποίησαν ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητας, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στο Παράρτημα της Υ.Α., μετά τις 20 Μαρτίου 2020.

Για όλους τους παραπάνω λόγους οι βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν από τον αρμόδιο Υπουργό για το αν προτίθεται να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να συμπεριληφθούν στο μέτρο της έκπτωσης του ενοικίου και επιχειρήσεις που προχώρησαν σε έναρξη δραστηριότητας μετά την 20η Μαρτίου 2020.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.