Από την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας μεταξύ της Υπουργού κας Έφη Αχτσιόγλου, του Σωκράτη Βαρδάκη και εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων και συγκεκριμένα τον κ. Παναγιώτη Προύτζο, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, τον κ. Γεώργιο Χότζογλου, Γραμματέα της Ομοσπονδίας και τον κ. Νίκο Κοκκολάκη, Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας.

Σ. Βαρδάκης: «Καμία ανοχή σε οποιαδήποτε επιβολή ευέλικτων μορφών εργασίας»

Θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στον τομέα Τουρισμού και Επισιτισμού, τέθηκαν στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας μεταξύ της Υπουργού κας Έφη Αχτσιόγλου, του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων και συγκεκριμένα τον κ. Παναγιώτη Προύτζο, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, τον κ. Γεώργιο Χότζογλου, Γραμματέα της Ομοσπονδίας και τον κ. Νίκο Κοκκολάκη, Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας.

Αναφορικά με το καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών Ενσήμων, οι εκπρόσωποι επισήμαναν ότι όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να προστατεύονται και ιδιαίτερα αυτοί που υφίστανται μεγαλύτερη καταπόνηση της υγείας και κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας, γι αυτό και θα πρέπει να υπάγονται στα Β.Α.Ε.

Οι εκπρόσωποι ζήτησαν από την Υπουργό να δώσει μια παράταση λήψης του εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων σε όλους όσοι έχουν συμπληρώσει στο μεταξύ 20ετή προϋπηρεσία.

Επιπλέον κάλεσαν την Υπουργό να εξετάσει το ενδεχόμενο αλλαγής της σειράς πιστωτών ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν προτεραιότητα στη διεκδίκηση περιουσιακών στοιχείων των πτωχευμένων επιχειρήσεων.

Αναφέρθηκαν ακόμα στην σύσταση και λειτουργία Συμβουλευτικών Επιτροπών στις οποίες εκπροσωπούνται οι συνδικαλιστικές εργοδοτικές οργανώσεις και επιστημονικοί φορείς, καθώς και οι Συμβουλευτικές Επιτροπές μισθωτών ιδιωτικού τομέα, σε ότι αφορά κυρίως τον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ, ζητώντας από την Υπουργό να προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή της αναγκαίας Υπουργικής Απόφασης για την εξειδίκευση των αρμοδιοτήτων των εν λόγω Επιτροπών για το Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. καθώς και κάθε άλλο σχετικό με τη λειτουργία ζήτημα.

Ο κ. Βαρδάκης επισήμανε το δυσχερές και πολύπλοκο έργο των εργαζομένων του κλάδου Επισιτισμού Τουρισμού και τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή σε οποιαδήποτε επιβολή ευέλικτων μορφών εργασίας. Αναφορικά με την εξειδίκευση των αρμοδιοτήτων των Συμβουλευτικών Επιτροπών επισήμανε ότι πρέπει άμεσα να υπογραφεί η Υπουργική Απόφαση καθώς δεν μπορεί να παραβιάζεται το δικαίωμα των ασφαλισμένων για εκπροσώπηση στο φορέα ασφάλισής τους.

Η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και η Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Βαρδάκη και τους εκπροσώπους ότι θα μελετήσει το υπόμνημα με τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, προβλήματα τα οποία πρέπει άμεσα να λυθούν.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.