Στην εκδήλωση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και του Ψυχιατρικού Τμήματος του ΓΝΗ Βενιζελείου, για την Ψυχική Υγεία

Σ. Βαρδάκης: «Ιδιαίτερα σημαντική η σημερινή ημερίδα για την ευαισθητοποίηση της κοινότητας»

Στην εκδήλωση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και του Ψυχιατρικού Τμήματος του ΓΝΗ Βενιζελείου, για την Ψυχική Υγεία, παρευρέθη ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, ο οποίος με αφορμή και την φετινή Παγκόσμια Ημέρα που έχει θέμα «Ψυχική υγεία στον χώρο εργασίας» δήλωσε:

«Η ψυχική υγεία αποτελεί σημαντική πρόκληση τα τελευταία χρόνια. Ο όρος αναφέρεται στη ζητούμενη κατάσταση κατά την οποία ο άνθρωπος συνειδητοποιεί και ταυτόχρονα μπορεί να αξιοποιήσει τις δυνατότητες και ικανότητές του, καθώς και να μπορεί να αντεπεξέλθει σε συνεχώς μεταβαλλόμενες καταστάσεις.

Σήμερα, είναι σε όλους ξεκάθαρο οτι αναπόσπαστο κομμάτι της “υγείας” είναι η “ψυχική υγεία”. Η προαγωγή της ψυχικής υγείας μέσω υποστηρικτικών κοινωνικών δομών είναι ιδιαίτερα σημαντική, μέσα σε ένα οικονομικό και κοινωνικό συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, όπου το άγχος, η κατάθλιψη, τα χρόνια σωματικά νοσήματα, κ.λ.π., αποτέλεσαν καθημερινότητα για πολλούς συμπολίτες μας.

Σημαντική επίσης είναι η αλληλεπίδραση ψυχικής υγείας και εργασίας ή ανεργίας, θέμα στο οποίο ήταν αφιερωμένη η Παγκόσμια ημέρα ψυχικής Υγείας η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου.

Ημερίδες όπως η σημερινή, είναι ιδιαίτερα σημαντικές αφού απο τη μία επιτυγχάνεται η ευαισθητοποίηση της κοινότητας και απο την άλλη φέρνουν κοντά εμπλεκόμενα μέρη τόσο σε κεντρικό όσο και περιφερειακό επίπεδο με στόχο την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.