Σ. Βαρδάκης: «Η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί τον εγγύτερο θεσμό που συντονίζει και αντιμετωπίζει τα φαινόμενα της ακραίας φτώχειας»

Την στήριξη της κυβέρνησης και του ίδιου τόνισε στον χαιρετισμό που απέστειλε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, στην ημερίδα με θέμα: “Κοινωνική Πολιτική & Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού. Εργαστήριο διαλόγου και προβληματισμού” που διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου.

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκλησή σας στην σημαντική εκδήλωση που διοργανώνετε με σκοπό την ενεργοποίηση του διαλόγου των φορέων και των επιστημόνων για την αντιμετώπιση της φτώχειας, της ανεργίας και των φαινομένων του κοινωνικού αποκλεισμού.

Δυστυχώς λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ στη σημαντική αυτή ημερίδα, ωστόσο θα ήθελα να μεταφέρω στους παρευρισκόμενους με δυο λόγια, την υποστήριξη της Κυβέρνησης στο έργο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αποτελεί τον εγγύτερο θεσμό προς τον πολίτη.

Το έργο της Κυβέρνησης για την καταπολέμηση της φτώχειας και της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, δεν περιορίζεται μόνο στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και την παροχή δωρεάν τροφίμων μέσω του ΤΕΒΑ.

Η δημιουργία 4 νέων δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών για 100 νέες θέσεις νηπίων αναμένεται να δώσει ανάσα σε ακόμα περισσότερες Ηρακλειώτικες οικογένειες, που θα μπορούν να μην επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό αλλά και θα βοηθήσουν ακόμα περισσότερο στην κοινωνικοποίηση του παιδιού τους.

Η ίδρυση επιπλέον Κέντρων Κοινότητας, που θεσμοθετήθηκαν από την Κυβέρνησή μας, θα αποτελέσουν το βασικό κύτταρο της κοινωνικής αλληλεγγύης. Οι πολίτες αμέσως θα λαμβάνουν ενημέρωση για τις παροχές που δικαιούνται, τα επιδόματα, τις θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα προγράμματα που «τρέχουν» στην περιοχή τους και τις υπηρεσίες.

Οι δράσεις για τους Ρομά, συνιστούν μία ολιστική προσέγγιση, καθώς το ΚΕΑ σε συνδυασμό με το ΤΕΒΑ, λειτουργεί ως κίνητρο για την εκπαίδευση και την εργασία, ενώ ταυτόχρονα έχει δρομολογηθεί η κάλυψη εμβολιασμών για όλα τα παιδιά, καθώς και η πρόσληψη κοινωνικών λειτουργών σε 2 σχολικές μονάδες στην Αλικαρνασσό. Παράλληλα, το Παράρτημα Ρομά που λειτουργεί στην ίδια περιοχή, έχει στελεχωθεί με εξειδικευμένο προσωπικό 8 ατόμων διάφορων ειδικοτήτων όπως, κοινωνικό λειτουργό, κοινωνιολόγο, νοσηλευτή, ψυχολόγο, διαμεσολαβητή και γιατρό.

Η τοπική αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού αποτελεί ακόμα και σήμερα, στα χρόνια της κρίσης, μαζί με άλλους φορείς, όπως προείπα, τον εγγύτερο θεσμό που συντονίζει και αντιμετωπίζει τα φαινόμενα της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού που εκδηλώθηκαν στις τοπικές κοινωνίες.

Καλή επιτυχία στις εργασίες της ημερίδας σας.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.