Σ. Βαρδάκης: «Η προσπάθειά μας για ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες ανάμεσα στα δύο φύλα πρέπει να είναι καθημερινή»

«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, δεν είναι μία συνηθισμένη ημέρα εκδήλωσης αγάπης και σεβασμού προς το γυναικείο φύλο, με αφορμή την διαμαρτυρία των εργατριών κλωστοϋφαντουργίας στην Νέα Υόρκη πριν 162 χρόνια.

Η προσπάθειά μας για ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες ανάμεσα στα δύο φύλα πρέπει να είναι καθημερινή και παραμένει πάντα επίκαιρη σε κάθε στιγμή της καθημερινότητάς μας.

Φαινόμενα ενδοοικογειακής βίας, υποβάθμισης συνθηκών εργασίας, κοινωνικής και πολιτικής απομόνωσης, θα πρέπει να εκλείψουν, καθώς η ισότητα των δύο φύλων είναι βασική αρχή των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Η Ελληνίδα γυναίκα, πρέπει να τυγχάνει ίσης μεταχείρισης και να μην υπάρχουν εμπόδια.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί πλέον πεδίο μαζικής συμμετοχής των γυναικών, καθώς ο αυξημένος αριθμός που απαιτούνται πλέον από τον νόμο, δίνει την δυνατότητα στις γυναίκες να αναλάβουν πρωτοβουλίες και θέσεις ευθύνης, αφού τα προβλήματα είναι κοινά, δεν διαχωρίζουν φύλλο.

H αντιμετώπιση των φραγμών και των στερεοτύπων τα οποία κρατούν ακόμα μακριά τις γυναίκες από την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας, αποτελούν προσωπική διαρκή επιδίωξη χωρίς εφησυχασμό.Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.