Σ. Βαρδάκης: Η ΝΔ συστηματικά υποβαθμίζει τη δημόσια παιδεία

«Δεν είναι μόνο θέμα πολιτικής σκοπιμότητας. Είναι στη φιλοσοφία της ΝΔ η εναντίωση στη δημόσια εκπαίδευση και στην ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια, με πρόθεση να στρέψει τους νέους στην ιδιωτική εκπαίδευση» υποστήριξε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, μιλώντας στον Βασίλη Σπυριδάκη και στο Κόκκινο Κρήτης 88,4 fm.

Στη συνέντευξή του ο κ. Βαρδάκης αναφέρθηκε στην κοινή δήλωσή του με τους υπόλοιπους πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη ενάντια στην απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως να αναστείλει την έναρξη λειτουργίας 38 πανεπιστημιακών τμημάτων, εκ των οποίων έξι τμήματα στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Παρατήρησε μάλιστα ότι «από την πλευρά μας κινητοποιηθήκαμε αμέσως. Όμως με στεναχωρεί ότι κανένας άλλος βουλευτής της ΝΔ αλλά και του ΚΙΝΑΛ δεν έκανε την παραμικρή δήλωση γι’ αυτή την απόφαση που αφορά τον τόπο μας. Δεν βγήκε έστω ένας βουλευτής της συμπολίτευσης να υπερασπιστεί την απόφαση και να εξηγήσει για ποιο λόγο συμφωνεί με την υπουργό Παιδείας».

«Μίλησε η κ. Κεραμέως για πρόχειρο σχεδιασμό στην ίδρυση των πανεπιστημιακών τμημάτων και για χαρακτηριστικά προεκλογικών εξυπηρετήσεων. Πρόκειται για μεγάλο ψέμα», είπε ο κ. Βαρδάκης και εξήγησε: «Τον περασμένο Μάρτιο ψηφίσαμε τον σχετικό νόμο στη βουλή, έπειτα από γνωμοδότηση ειδικής επιστημονικής επιτροπής, η οποία είχε καταλήξει στο πόρισμά της μετά από μακρόχρονη και συστηματική δουλειά. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλη η πανεπιστημιακή κοινότητα της Ελλάδας και ειδικά στην Κρήτη σύσσωμη η κοινωνία, επικρότησε αυτό το νόμο για την αναβάθμιση των ΤΕΙ και την ίδρυση νέων πανεπιστημιακών τμημάτων». Συμπλήρωσε μάλιστα με νόημα ότι ήταν «ελάχιστες και πολύ συγκεκριμένες οι εξαιρέσεις προσώπων από τον χώρο των πανεπιστημίων που διαφώνησαν. Είναι πρόσωπα που σχετίζονται με τη ΝΔ και επιβραβεύτηκαν για τη στάση τους».

Παρακολουθήστε την συνέντευξη εδώ:

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.