Σ. Βαρδάκης: Η ΝΔ ξεπληρώνει γραμμάτια σε εργολάβους με τον ΒΟΑΚ

Η ΝΔ θέλει να ακυρώσει το έργο του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΒΟΑΚ για να ξεπληρώσει δικά της προεκλογικά γραμμάτια και ταυτόχρονα τιμωρεί τον λαό της Κρήτης με πολύχρονη καθυστέρηση στην έναρξη εργασιών και επιβολή διοδίων. Την άποψη αυτή εξέφρασε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης μιλώντας στην εκπομπή Ραδιουργίες του Βασίλη Σπυριδάκη, στο Κόκκινο Κρήτης 88,4 FM.

Στη συνέντευξή του ο βουλευτής Ηρακλείου έκανε εκτενή αναφορά στο έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΒΟΑΚ αναφέροντας ενδεικτικά την σύνταξη μελετών βιωσιμότητας και κυκλοφοριακού φόρτου, που κατέδειξαν την ασφαλέστερη επιλογή χρηματοδότησης του έργου, την προκήρυξη και ανάθεση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που βρίσκεται σε τελικό στάδιο και ολοκληρώνεται εντός του 2019, την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου και την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ενστάσεων, μετά το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από πολλές εταιρείες.

Ο κ. Βαρδάκης υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευτεί ρητά και κατηγορηματικά ότι στο σχεδιασμό της για τον ΒΟΑΚ δεν προβλέπεται η λειτουργία διοδίων για τους κρητικούς.

«Αρμαγεδώνας στα εργασιακά»

Μιλώντας για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο ο Σωκράτης Βαρδάκης είπε ότι οδηγεί σε αποσάθρωση των συλλογικών συμβάσεων και μας γυρίζει πίσω στα πρώτα χρόνια του μνημονίου.

«Καταφέραμε μετά από σκληρή διαπραγμάτευση να επαναφέρουμε τις συλλογικές συμβάσεις και την επεκτασιμότητά τους, θέματα που αφορούν όλους τους εργαζόμενους ανεξαιρέτως. Ειδικά στην Κρήτη οι ξενοδοχοϋπάλληλοι είδαν μεγάλες αυξήσεις. Τώρα έρχεται η κυβέρνηση της ΝΔ και με πρόσχημα την ανταγωνιστικότητα ουσιαστικά καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις και την επεκτασιμότητα δημιουργώντας ξανά καθεστώς μνημονίων», είπε ο κ. Βαρδάκης υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να ανακαλέσουν ολόκληρο το νομοσχέδιο, διότι δυστυχώς δεν είναι μόνο δύο οι τρεις οι αρνητικές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους. Πρόκειται για Αρμαγεδώνα».

Για το σκάνδαλο Novartis

Αναφερόμενος στις εξελίξεις για το σκάνδαλο Novartis και το φιάσκο της ΝΔ στην προσπάθειά της να καταγγείλει σκευωρία, ο Σωκράτης Βαρδάκης υποστήριξε ότι «έτσι κι αλλιώς δεν μπορούσαν να αγγίξουν τον Τσίπρα, αλλά και η προσπάθειά τους να κατηγορήσουν τον κ. Παπαγγελόπουλο θα γυρίσει ανάποδα για την κυβέρνηση».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.