Σ. Βαρδάκης: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζει νομοσχέδιο διάλυσης των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών της χώρας»

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποίησε ο Σωκράτης Βαρδάκης, με τον Πρόεδρο και καθηγητή της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας (Π.Α.Ε.Α.) Κρήτης, Α. Μπουρνέλη και τους καθηγητές Ε. Δουνδουλάκη, Χ. Αρβανίτη, Ι. Λίλη, Ε. Ανδρουλιδάκη, Α. Μπαϊρακτάρη και Μ. Στρουμπάκη, με κεντρικό θέμα το επερχόμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπει την παύση της λειτουργίας των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.) Θεσσαλονίκης και Βελλάς Ιωαννίνων, ενώ για την Α.Ε.Α. Αθηνών και την Π.Α.Ε.Α.Κ., προβλέπεται κατάργηση δύο βασικών προγραμμάτων σπουδών.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τον κατακόρυφο περιορισμό του αριθμού των εισακτέων από το Υπουργείο Παιδείας, επιβεβαιώνει τις διαφαινόμενες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για σταδιακή απαξίωση των Α.Ε.Α. Αθηνών και Π.Α.Ε.Α. Κρήτης, μέχρι την οριστική κατάργησή τους.

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που κάθονται και εσωτερικός χώρος

Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν τις ανησυχίες τους, αλλά και την πρόθεσή τους να αποτρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης, που περιλαμβάνουν εκτός από την παύση λειτουργίας των Α.Ε.Α. και την κατάργηση εκκλησιαστικών λυκείων.

«Το ενδεχόμενο κατάργησης των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών αποτελεί μείζον ζήτημα, ιδιαίτερα για τους μαθητές των Εκκλησιαστικών Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των αποφοίτων των σχολείων αυτών συνεχίζει τις σπουδές της, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες. Η προσφορά των Α.Ε.Α. και της Π.Α.Ε.Α. Κρήτης στην εκκλησιαστική εκπαίδευση αλλά και τον πολιτισμό της χώρας μας είναι σημαντική και συνεχής.

Συστρατευόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε το νομοσχέδιο αυτό να μη φτάσει ποτέ στη Βουλή».

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.