Σ. Βαρδάκης: «Η Κυβέρνηση με δούρειο ίππο τον Πτωχευτικό Κώδικα, συνεχίζει τη νομοθέτηση αντεργατικών διατάξεων»

«Όσο πιο βαθιά προχωράει κανείς στην ανάγνωση του Σχεδίου του Νέου Πτωχευτικού Νόμου, τόσο τρομάζει από τις εξωφρενικές διατάξεις του και τα εφιαλτικά σενάρια που προδιαγράφει.

Καμία προστασία της πρώτης κατοικίας, ρευστοποιήσεις περιουσιών, παντοδυναμία πιστωτών και δυστυχώς πολλά ακόμη, που με μαθηματική ακρίβεια θα ισοπεδώσουν οικογένειες και νοικοκυριά και θα βάλουν οριστική ταφόπλακα στην οικονομική δραστηριότητα μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Το αδιανόητο, ωστόσο, αλλά και ανήκουστο είναι ότι για πρώτη φορά σε νομοσχέδιο, αναφέρεται η κατάργηση της αποζημίωσης των εργαζομένων της εταιρείας που πτωχεύει.

Συγκεκριμένα, στο Άρθρο 109 του Σχεδίου Νόμου για τη Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας αναφέρεται σχετικά με τις Συμβάσεις Εργασίας, ότι «Σε κάθε περίπτωση πτώχευσης, για το κύρος της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας δεν απαιτείται η καταβολή αποζημίωσης».

Μόλις δύο γραμμές χρειάστηκε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για να ξηλώσει εργασιακά κεκτημένα δεκάδων ετών, καταδικάζοντας χιλιάδες εργαζόμενους σε οικονομικό στραγγαλισμό και εξαθλίωση. Όπως, άλλωστε, πράττει όλο αυτό το διάστημα που με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς διάλογο, χωρίς να λαμβάνει υπόψη κανέναν, εφαρμόζει τη σκληρή, νεοφιλελεύθερη πολιτική της, συνθλίβοντας τα πιο ευάλωτα κοινωνικά στρώματα προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.

Αύριο έρχεται για ψήφιση στη Βουλή ο Νέος Πτωχευτικός Νόμος. Ακόμα και τώρα, την τελευταία στιγμή, δεν είναι αργά ο κ. Μητσοτάκης να ακούσει επιτέλους τις κραυγές της κοινωνίας και να πάρει πίσω τις αισχρές διατάξεις του νομοσχεδίου, αν δε θέλει να μείνει στην ιστορία ως ο Πρωθυπουργός «οδοστρωτήρας» της οικονομικής, εργασιακής και κοινωνικής συνοχής του τόπου μας.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.