Σ.Βαρδάκης: Η κυβέρνηση επαναφέρει τα μέτρα στήριξης των εργαζόμενων που εκτίναξαν την ανεργία

Για τις εγκληματικές παραλείψεις της κυβέρνησης που οδήγησαν στο 2ο καθολικό lockdown, αλλά και για τα οικονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν χτες, μίλησε Στο Κόκκινο Κρήτης και στην εκπομπή του Βασίλη Σπυριδάκη #ραδιουργίες, ο Σωκράτης Βαρδάκης.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης αναφέρθηκε αρχικά στην επίσκεψή του στην ΥΠΕ Κρήτης και στο Βενιζέλειο Nοσοκομείο, όπου ενημερώθηκε από τις Διοικήσεις και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό σχετικά με την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί λόγω της έλλειψης ιατρών. Η πανδημία τους έχει μάλιστα αναγκάσει να εργάζονται στα όριά τους, καθώς πολλοί από αυτούς δεν κατάφεραν να πάρουν την κανονική άδεια τους εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή τη στιγμή στο Βενιζέλειο νοσηλεύονται 7 ασθενείς με covid -19, δύο εκ των οποίων 2 σε ΜΕΘ.

Ανησυχητικές είναι και οι καταγγελίες των ιατρών σε όλη την Ελλάδα, ότι ασθενείς με covid κατέληξαν σε θαλάμους εκτός ΜΕΘ, αλλά και η αναστολή του 80% των τακτικών χειρουργείων που αναμένεται να εφαρμοστεί το επόμενο διάστημα. Όταν όλοι προειδοποιούσαν για ένα δεύτερο, σφοδρότερο κύμα πανδημίας, η κυβέρνηση κώφευε και δεν έπραξε τα δέοντα. Αντίθετα άνοιξε τα σύνορα στον τουρισμό χωρίς να τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα. Εγκληματική η ευθύνη της για αυτό, κάτι που επιβεβαιώνει και η έρευνα του Α.Π.Θ., η οποία συνδέει τη συρροή τουριστών σε προσυμπτωματική φάση, με την υψηλή μεταδοτικότητα και τη ραγδαία διασπορά του ιού στη χώρα μας.

Για τα οικονομικά και εργασιακά μέτρα που εξαγγέλθηκαν από τους κ.κ. Σταϊκουρα και Βρούτση, ο Σωκράτης Βαρδάκης εξήγησε ότι είναι ακριβώς τα ίδια μέτρα που ίσχυσαν και το προηγούμενο διάστημα, τα οποία:

-> Οδήγησαν στην ανεργία 133.000 νέους ανέργους

-> Οδήγησαν το 12% των εργαζομένων να αμείβονται με 200 ευρώ-

> Και 700.000 εργαζομένους να αμείβονται με 402 ευρώ

Σε ότι αφορά τα 800 ευρώ το μήνα, εξήγγειλαν ότι θα δοθούν στους εργαζομένους πριν τις εορτές, γιατί φοβούνται τα «μαύρα Χριστούγεννα» για τους περισσότερους, ενώ τόνισε ότι θα δοθούν αναλογικά, οπότε τελικώς θα είναι 611 ευρώ.

Κανένα μέτρο και καμία ενίσχυση για τον πρωτογενή τομέα δεν εξαγγέλθηκε, όπως παρατήρησε.

Το επίδομα για τους μακροχρόνια ανέργους που εξαγγέλθηκε, δεν θα το πάρουν όσοι μπήκαν σε αναστολή, αλλά όσοι ήταν ήδη στο ταμείο ανεργίας.

Όσο για αυτά που είπε ο κ. Σταϊκούρας για το μαξιλάρι των 37 δις ευρώ, διαψεύδεται από τα επίσημα νούμερα.

Για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων το οποίο αναμένεται να κατατεθεί, ο Σωκράτης Βαρδάκης τόνισε ότι, “πρώτη φορά μετά από 138 χρόνια καταργείται το οκτάωρο, νομοθετείται το δεκάωρο, και δέχεται σοβαρό πλήγμα ο συνδικαλισμός”.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.