Σ. Βαρδάκης: Η ευθύνη των τροχαίων βαρύνει και την Πολιτεία

Για την ημέρα μνήμης για τα θύματα των ατυχημάτων στους δρόμους, μιλήσαμε στον 9.84 με την Αγγέλα Δουλγεράκη, με την ιδιότητα του μέλους της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής.

Οι έρευνες που διεξάγονται, δείχνουν ότι θύματα τροχαίων ατυχημάτων είναι κυρίως νέοι ηλικίας 15-29 ετών, καθώς και οι επονομαζόμενες ως “ευπαθείς” ομάδες των δρόμων, όπως μοτοσικλετιστές, ποδηλάτες και πεζοί.

Η Κρήτη, δυστυχώς, «πληρώνει» βαρύ φόρο αίματος στην άσφαλτο κάθε χρόνο. Τόσο τα έργα που καθυστερούν, όπως η κατασκευή του Β.Ο.Α.Κ., όσο και η μη τήρηση των κανόνων της ενδεδειγμένης οδηγικής συμπεριφοράς μας φέρνουν αντιμέτωπους με τραγικές ιστορίες απώλειας κυρίως νέων ανθρώπων.

Αυτή τη μέρα η σκέψη όλων μας είναι δίπλα σε όσους έχασαν προσφιλείς τους ανθρώπους στην άσφαλτο και πως όλοι ως οδηγοί, πεζοί, αλλά και γονείς, θα πρέπει πάντα να έχουμε στο νου μας το που μπορεί να οδηγήσει μια ανεύθυνη οδηγική συμπεριφορά.

Κοινός στόχος όλων, με συντονισμένες ενέργειες τα επόμενα χρόνια, είναι να φτάσουμε στο σημείο να μην θρηνούμε απώλειες στην άσφαλτο.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.