Σ. Βαρδάκης: Διευρύνει τις ανισότητες το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Για την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού μίλησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης στον 98.4 και στην κα Δουλγεράκη.

  • Για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, η οποία είναι αμφίβολη μετά και την αποδέσμευση των εισφορών από το ύψος των εισοδημάτων, για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
  • Για τη μείωση της ασφαλιστικής δαπάνης κατά 200εκ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2020.
  • Για την αναλογιστική μελέτη η οποία προβλέπει μειώσεις στις συντάξεις από το 2ο εξάμηνο του 2020.

Ο κ Βαρδάκης υπογράμμισε ότι αν και ήταν ευκαιρία να διορθωθούν κάποιες στρεβλώσεις, οι οποίες υπήρχαν στο νόμο Κατρούγκαλου, λόγω των συνθηκών κάτω από τις οποίες συντάχθηκε ο προηγούμενος νόμος, την ασφυκτική πίεση των δανειστών, η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή ένα νομοσχέδιο, το οποίο επιτείνει τις ανισότητες. Επιπλέον οι αυξήσεις για τις οποίες μιλούσαν αφορούν συνταξιούχους με πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης και αυτό σε βάθος τριετίας.

Με τις μορφές ελαστικής και εποχιακής απασχόλησης που επικρατούν σήμερα, είναι αδύνατο ένας εργαζόμενος να συμπληρώσει 30 έτη ασφάλισης.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.