Σ. Βαρδάκης: “Δεν θα τολμήσει κανένας Βρούτσης να εξαφανίσει τον ΟΑΕΔ”

“Δεν θα τολμήσει ο κ. Βρούτσης να κάνει ένα τέτοιο εγχείρημα” ανέφερε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης σχολιάζοντας τις φήμες περί λουκέτου στον ΟΑΕΔ.

“Αξίζει να σημειώσουμε ότι μετά το κλείσιμο της Εργατικής Εστίας και του ΟΕΚ οι αρμοδιοτητες οι υποτιθέμενες παροχές, περιουσιακα στοιχεία, κινητή και ακίνητη περιουσία, διαβιβάστηκαν στον ΟΑΕΔ, εξαφανίζοντας σε ένα βράδυ 3 δις που ήταν οι οφειλές του ΙΚΑ στους δυο οργανισμούς” ανέφερε ο ίδιος συμπληρώνοντας

“Εκτιμώ ότι δεν θα τολμήσει κανένας υπουργός κανένας Βρούτσης να προβεί στην εξαφάνιση του ΟΑΕΔ ενός οργανισμού ςπου έχει παραμείνει -μοναδικός πλέον – με κοινωνικό χαρακτήρα. Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι έχει κοινωνικό χαρακτήρα γιατί βασίζεται στις εισφορές των εργαζομένων. Δεν μας χαρίζουν τίποτα. Είναι δικά μας χρήματα και με αυτά τα χρήματα επιβιώνει και ο ΟΑΕΔ όπως επιβίωνε και η εργατική εστία”.

Σε σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου αναφέρεται :

Σύμφωνα με δημοσιεύματα υπάρχουν σενάρια που προβλέπουν την κατάργηση και ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ, καλούμε την Κυβέρνηση αλλά και την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να σταματήσουν την υποταγμένη στο μεγάλο κεφάλαιο και στους τοκογλύφους πολιτική και να λάβουν πραγματικά μέτρα στήριξης των ανέργων.

Ο μοναδικός φορέας κοινωνικής πολιτικής που υπάρχει σήμερα στη χώρα είναι ο ΟΑΕΔ, ο οποίος δημιουργήθηκε από τη σκληρή εργασία ολόκληρου του Ελληνικού λαού και δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα του.

Η σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση διάλυση του ΟΑΕΔ και η μεταφορά της επιδότησης ανεργίας, και κατά συνέπεια των εργοδοτικών και εργατικών εισφορών για την ανεργία, στο ΙΚΑ στοχεύει στην αρπαγή τους. Επισημαίνουμε δε, ότι ο ΟΑΕΔ, χρηματοδοτείται σε ποσοστό πάνω από 80% από τους εργαζόμενους και τους εργοδότες και ο κρατικός προϋπολογισμός επιβαρύνεται ελάχιστα. Άρα δεν υπάρχει καμιά κοινωνική νομιμοποίηση στο σχέδιο διάλυσης του Οργανισμού… Απαιτούμε να δοθούν άμεσα στον ΟΑΕΔ οι εισφορές που παρανόμως παρακρατούνται από το ΙΚΑ και μέχρι σήμερα ανέρχονται στα 8 Δις Ευρώ.

Να αποδίδονται εφεξής στον ΟΑΕΔ και στο σύνολο τους οι εισφορές που παρακρατούνται από την συγχώνευση του πρώην Οργανισμού Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας. Να συνεχιστεί το έργο των καταργηθέντων Οργανισμών ΟΕΚ-ΟΕΕ , να ληφθεί άμεσα μέριμνα ώστε να

συνεχιστούν από τον Ο.Α.Ε.Δ. οι κοινωνικές παροχές που προσέφεραν οι καταργηθέντες Οργανισμοί προς τον Έλληνα πολίτη, ειδικά σήμερα που τις έχει περισσότερο ανάγκη αφού του έχουν στερήσει κάθε ελπίδα ακόμα και για επιβίωση.

Δεν θα επιτρέψουμε ένα τέτοιο πολιτικό, αντικοινωνικό και αντεργατικό έγκλημα διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του ΟΑΕΔ, και μάλιστα σε μια περίοδο που, λόγω των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών, η ανεργία έχει εκτιναχτεί σε ποσοστά υψηλά χωρίς κανένα προηγούμενο.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΝΑΝ Ο.Α.Ε.Δ.

ΔΗΜΟΣΙΟ-ΕΝΙΑΙΟ-ΙΣΧΥΡΟ-ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ –

ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Διαβάστε Περισσότερα στο: http://www.cretalive.gr/crete/view/den-tha-tolmhsei-kanenas-broutshs-na-ejafanisei-ton-oaed/185856

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.