Σ. Βαρδάκης: «Για άλλη μια φορά ο Κρητικός Πρωθυπουργός και ο Κρητικός Υπουργός κοροϊδεύουν τους πολίτες της Κρήτης»

«14 μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. και 8 μήνες μετά τις εξαγγελίες του Υπουργού Ναυτιλίας από το Ηράκλειο ότι η Κρήτη θα ενταχθεί στο Μεταφορικό Ισοδύναμο μέχρι τον Απρίλιο του 2020, ο Κρητικός Πρωθυπουργός και ο Κρητικός αρμόδιος Υπουργός Ναυτιλίας, για μια ακόμα φορά κοροϊδεύουν τον Κρητικό λαό.

Παρά τις ασφυκτικές πιέσεις της Περιφέρειας Κρήτης, Επιμελητηρίων και βουλευτών, ο κ. Πλακιωτάκης δεν κατάλαβε ακόμα ότι το Μεταφορικό Ισοδύναμο δεν είναι επίδομα όπως έλεγε, αλλά μέτρο ανάπτυξης και στήριξης των επιχειρήσεων.

Η πολυαναμενόμενη Κ.Υ.Α. που εντάσσει την Κρήτη στο Μέτρο, υπογράφηκε πριν λίγες μέρες, “κρύβοντας” ωστόσο αρνητικές εκπλήξεις και φανερώνοντας την κοροϊδία της Κυβέρνησης προς τον Κρητικό λαό.

Τα φυσικά πρόσωπα, οι μόνιμοι κάτοικοι δηλαδή, δεν συμπεριλαμβάνονται στην εφαρμογή του Μέτρου, ενώ ακόμα και οι επιχειρήσεις τελικώς “χάνουν” το β΄ εξάμηνο τους 2019, έτος κατά το οποίο το Μέτρο εφαρμόστηκε σε όλη την υπόλοιπη χώρα.

Αποδείχθηκε περίτρανα, ότι το σχέδιο της Κυβέρνησης για υιοθέτηση ενός άλλου εργαλείου, που στόχο θα έχει την ενίσχυση της νησιωτικής επιχειρηματικότητας, σύμφωνα με την τοποθέτηση του κ. Πλακιωτάκη στην απάντηση της επίκαιρης ερώτησης μου τον Γενάρη του 2020, ήταν φρούδες ελπίδες.

Έγινε πλέον ξεκάθαρο, ότι ήταν σκόπιμη η καθυστέρηση από την πλευρά του Υπουργείου, για την υπογραφή της απαιτούμενης Κ.Υ.Α., με πρόφαση την κατάρτιση νέας μελέτης (ενώ υπήρχαν εμπεριστατωμένες προτάσεις της Περιφέρειας και των Επιμελητηρίων Κρήτης), επέδειξαν έλλειψη πολιτικής βούλησης για εφαρμογή του Μέτρου στην Κρήτη, με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες να οδηγούνται σε δανειοδότηση και όχι σε κρατική στήριξη όπως εμείς κατά τη διακυβέρνηση μας, επιλέξαμε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επέμεινε και πρότεινε έγκαιρα ήδη από τον περασμένο Μάιο την εφαρμογή του Μέτρου για την στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί λόγω της πανδημίας, στην πρόταση μας. «Μένουμε Όρθιοι». Δυστυχώς ούτε αυτή η πρόταση μας εισακούστηκε και σήμερα με τον πλέον πρόχειρο τρόπο, προχωράει στην έναρξη του Μέτρου για την Κρήτη.

Οφείλουν ωστόσο, όχι να απολογηθούν, αλλά να διορθώσουν άμεσα την Κ.Υ.Α. ώστε να μην αποκλείεται καμία επιχείρηση και κανένα φυσικό πρόσωπο από την οικονομική στήριξη που παρέχει το Μέτρο.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.