Σ. Βαρδάκης: «Για άλλη μία φορά η αναλγησία και η ανικανότητα της κυβέρνησης οδηγεί σε λουκέτο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις»

«Απορρίφθηκε για 3η φορά από την Κυβέρνηση η τροπολογία που καταθέσαμε ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σχετικά με την ανάγκη να γίνει αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη η ενίσχυση που καταβάλλεται από τις Διαχειριστικές Αρχές των Περιφερειών, στα πλαίσια υλοποίησης δράσης που αφορά στην ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, που επλήγησαν από την πανδημία Covid19, με τη μορφή επιχορήγησης κεφαλαίου κίνησης (μη επιστρεπτέα επιχορήγηση), η οποία χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο των οικείων Επιχειρησιακών Προγραμμάτων τους 2014-2020.

Η απόρριψη της παραπάνω τροπολογίας από την κυβέρνηση, αποτελεί ομολογία της ολομέτωπης επίθεσης στις μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων. Η συγκεκριμένη ενίσχυση δεν προέρχεται καν από κρατικό χρήμα αλλά από ευρωπαϊκά κονδύλια.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη τροπολογία, κατατέθηκε τις προηγούμενες φορές με πρωτοβουλία του Σωκράτης Βαρδάκη και τη συνυπογραφή 62 βουλευτών (με αριθμό 663-45/16-12-20) και στις 13/1/21 ξανά την ίδια τροπολογία (712-72/13-1-21), όμως και τις δύο φορές απορρίφθηκε από την Κυβέρνηση, χωρίς να συζητηθεί.

Η τελευταία τροπολογία ήταν η 3η για το ίδιο θέμα και κατατέθηκε από τον τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Χαρίτση με τη συνυπογραφή των βουλευτών, Γ. Σαρακιώτη, Χ. Μαμουλάκη και Σ. Βαρδάκη.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.