Σ. Βαρδάκης: «Αναξιόπιστος συνομιλητής ο κ. Γεωργιάδης, παίζει με την αγωνία χιλιάδων οικογενειών»

Την λαϊκή αγορά του Σαββάτου στο Ηράκλειο επισκέφθηκε ο Σωκράτης Βαρδάκης, όπου συνομίλησε με αγρότες, παραγωγούς, εμπόρους και εργαζόμενους. Στη συνέχεια είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους των παραγωγών και των εμπόρων λαϊκών αγορών.

Παραγωγοί και έμποροι διατυπώνουν την πλήρη αντίθεσή τους με το νομοσχέδιο που επιχειρεί να φέρει η Κυβέρνηση και βάζει, όπως ανέφεραν οι ίδιοι στον Σωκράτη Βαρδάκη, ταφόπλακα για παραγωγούς και εμπόρους.«Στην πραγματικότητα θέλουν να μετατρέψουν τις λαϊκές σε υπαίθρια σούπερ μάρκετ που θα διαχειρίζονται μεγάλες αλυσίδες εξοβελίζοντας παραγωγούς, αγρότες και εμπόρους που δραστηριοποιούνται 90 χρόνια στις λαϊκές αγορές και αποτελούν πλέον θεσμό για ολόκληρη την κοινωνία».

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα

Επίσης, οι εκπρόσωποι των λαϊκών αγορών ενημέρωσαν τον Σωκράτη Βαρδάκη, ότι δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 7 Απριλίου καθώς προχωρούν σε κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια συνεχίζοντας τον αγώνα, έως ότου καταλάβει η Κυβέρνηση ότι δεν μπορούν να παίζουν με την ίδια την επιβίωση τους.

Όπως ενημέρωσε ο Σωκράτης Βαρδάκης τους παραγωγούς και τους εμπόρους των λαϊκών αγορών, εδώ και 2 μήνες η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει αναδείξει το πρόβλημα, έχοντας καταθέσει στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ερωτήσεις και αναφορές προς τα αρμόδια Υπουργεία και πραγματοποιώντας συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Δυστυχώς φωνή βοώντος από τον Αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα και κείμενο που λέει "ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΜΕΙΟΣΗ TOY ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ ME TH ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ Φ.Π.Α. ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΦΟΔΙΑ- ΣΠΟΡΟΥΣ- ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΠΩΛΗΤΩ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ "Î ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ KAT"

Μάλιστα ο Σωκράτης Βαρδάκης χαρακτήρισε αναξιόπιστο τον Υπουργό Ανάπτυξης ο οποίος είχε δεσμευτεί για την απόσυρση του πρώτου σχεδίου νόμου και επανακατάθεσή του, λαμβάνοντας υπόψιν τις προτάσεις των Ομοσπονδιών λαϊκών αγορών, δέσμευση που δεν τήρησε.«Θα είμαστε δίπλα σας και μαζί θα αγωνιστούμε για να μην περάσει ένα κατάπτυστο νομοσχέδιο που πραγματικά, μετά από 90 χρόνια διαλύει τις λαϊκές αγορές, αγνοώντας την τεράστια πληγή που ανοίγει όχι μόνο στους παραγωγούς, αγρότες και εμπόρους, αλλά και σε εκατομμύρια καταναλωτές».

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.