Σ. Βαρδάκης: Αδικεί το Υπουργείο παιδείας τους μαθητές των Εσπερινών Λυκείων

Ο Σωκράτης Βαρδάκης ανέφερε στον 98.4 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη, ότι “η συντριπτική πλειονότητα των μαθητών των εσπερινών λυκείων, είναι εργαζόμενοι, τους οποίους οι πραγματικές ανάγκες, ανάγκασαν να διακόψουν τις εγκύκλιες σπουδές τους σε μικρότερη ηλικία και ενήλικες πια, εργαζόμενοι και συχνά και γονείς, αναζητούν τη δικιά τους ευκαιρία για συνέχιση των σπουδών τους, προκειμένου να βελτιώσουν την προσωπική και κοινωνική τους υπόσταση και πώς η Κυβέρνηση παρά τα όσα λέει, αδυνατεί μάλλον να αντιληφθεί τον καθημερινό αγώνα αυτών των ανθρώπων να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και ταυτόχρονα να συνεχίσουν την εκπαίδευση τους.

Θεσπίζοντας Ενιαία Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) σε ημερήσια και εσπερινά λύκεια προχώρησε σε ουσιαστική κατάργηση του επιπλέον ποσοστού θέσεων 1% των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς η βάση αυτή θα καθορίζεται από τους μαθητές των ημερήσιων σχολείων και τις επιδόσεις τους, αφού υπερτερούν σε αριθμό κατά χιλιάδες, έναντι των μαθητών υποψηφίων των εσπερινών ΓΕΛ” σημείωσε.

Όπως καταγγέλλει ο Σωκράτης Βαρδάκης, η Υφυπουργός Παιδείας κα Μακρή θεωρεί ότι όσοι μαθητές Εσπερινών Λυκείων θα εισαχθούν με το προηγούμενο καθεστώς στα ΑΕΙ, εξ ορισμού θα αδυνατούν να ανταποκριθούν στο πρόγραμμα σπουδών.

Οι μαθητές των Εσπερινών Λυκείων απαντούν με κινητοποιήσεις στο Υπουργείο Παιδείας, που τους αποκλείει από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.