Σ.Βαρδάκης:«Ο Νέος Πτωχευτικός Κώδικας βάζει ταφόπλακα στην προστασία της πρώτης κατοικίας»

Νέος Πτωχευτικός Κώδικας:

⚫️ Προστασία μόνο για τράπεζες και δανειστές

⚫️ Ιδιοκτήτες γίνονται ενοικιαστές στο ίδιο τους το σπίτιΓια τον Νέο Πτωχευτικό Κώδικα μίλησε στο Κόκκινο Κρήτης και στην εκπομπή του Βασίλη Σπυριδάκη #ραδιουργίες, ο Σωκράτης Βαρδάκης, καθώς μπαίνει ταφόπλακα στην προστασία της πρώτης κατοικίας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:«επιχειρείται μια δραματική μεταβολή σε όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους, καθώς για πρώτη φορά εισάγεται η έννοια της πτώχευσης και του φυσικού προσώπου. Το σύνολο της περιουσίας του δανειολήπτη που θα χαρακτηρίζεται ως ευάλωτος, ρευστοποιείται και με αυτόν τον τρόπο καταργείται οριστικά κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας», σημειώνοντας ότι ως ευάλωτοι θα χαρακτηρίζονται όσοι έχουν έσοδα μηνιαίως κάτω από το όριο των δαπανών διαβίωσης που σήμερα είναι τα 611 ευρώ μηνιαίως. Ο Σωκράτης Βαρδάκης τόνισε ότι η μοναδική ευκαιρία που δίνει ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας για κάποιον που θέλει να παραμείνει στο σπίτι του, είναι να παραμείνει ως ενοικιαστής σε αυτό για δώδεκα χρόνια. Ωστόσο το τίμημα που θα πληρώσει ως ενοίκιο για τα 12 αυτά χρόνια, -σε έναν ιδιωτικό φορέα μάλιστα- δεν θα αφαιρείται από το κόστος ανάκτησης της κατοικίας του μετά την περίοδο αυτή.

Επίσης, στο Νέο Πτωχευτικού Κώδικα, ορίζεται ότι ο διορισμός του Σύνδικου θα γίνεται από τον Πιστωτή και δυστυχώς θα προστατεύει τα δικά του συμφέροντα. Ο Σωκράτης Βαρδάκης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την σοβαρότητα του Νομοσχεδίου, καθώς «θα μας οδηγήσει να διαπραγματευόμαστε ακόμα και το ενοίκιο στο ίδιο μας το σπίτι και αλίμονο σε όλη την ελληνική κοινωνία αν και εφόσον περάσει αυτό το νομοσχέδιο».

Ο νέος #Πτωχευτικός Κώδικας, έρχεται σε μία δύσκολη περίοδο που η ελληνική κοινωνία έχει έρθει αντιμέτωπη με την φτώχεια και το επόμενο διάστημα χωρίς τουρισμό και πρωτογενή τομέα, τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα.