Σ. Βαρδάκης:”Επιχειρήσεις στον κλάδο της εστίασης έχουν μείνει αστήριχτες, στο χείλος του γκρεμού”

Στα προβλήματα του εργασιακού τομέα και στους λάθος χειρισμούς της Κυβέρνησης κατά την περίοδο της πανδημίας, αναφέρθηκε ο Σωκράτης Βαρδάκης στον Politica 89.8 και τον Νίκο Παπαδάκη.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης που μαίνονται για πάνω από 80 μέρες, αλλά και στις επιχειρήσεις στον κλάδο της εστίασης που έχουν μείνει αστήριχτες, στο χείλος του γκρεμού, βλέποντας τον τζίρο τους να υποχωρεί κατά 95%. Η βίαιη φτωχοποίηση των πολιτών είναι δυστυχώς προ των πυλών και η επιστροφή στη μνημονιακή εποχή 2010-2014 φαίνεται να είναι το αναπόφευκτο επακόλουθο της πολιτικής αναλγησίας της κυβέρνησης, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, εξέφρασε την ανησυχία του, ότι η Κυβέρνηση επεμβαίνει στα αποθεματικά των ταμείων, οδηγώντας τον δεύτερο πυλώνα ασφάλισης -την επικουρική- σε ιδιωτικοποίηση.

“Η κυβέρνηση εξαπέλυσε εδώ και καιρό μια μεγάλη επίθεση σε κοινωνικά δικαιώματα και σε ατομικές ελευθερίες νομοθετώντας με αντεργατικό και αντιλαϊκό πρόσημο, καθώς μεταξύ των νομοθετήσεων του κ. Βρούτση περιλαμβάνονται η αποδυνάμωση του ΟΜΕΔ, του ΣΕΠΕ και κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας”, τόνισε ο Σωκράτης Βαρδάκης.

“Συνεχίζοντας την επίθεση του ο κ. Βρούτσης προς τους εργαζόμενους, νομοθέτησε την αδήλωτη και απλήρωτη εργασία και ακυρώνουν την αύξηση του κατώτατου μισθού”, συμπλήρωσε.

Παράλληλα επέκρινε την Κυβέρνηση, αφού παρατείνει το καθεστώς της αναστολής συμβάσεων (επιδότηση ανεργίας) και δεν λαμβάνει υπόψιν του τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για επιδότηση της εργασίας.

Τέλος ο Σωκράτης Βαρδάκης υπενθύμισε ότι η σημερινή Κυβέρνηση είναι η μοναδική που παρέλαβε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και γεμάτα ταμία, ενώ σήμερα βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την κατάρρευση της οικονομίας.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.