Σ.Βαρδάκης:Ανασφάλεια και έλλειμμα εμπιστοσύνης του κόσμου στα εξαγγελλόμενα από την κυβέρνηση μέτρα

Σε συνέντευξή του Στο ΚΟΚΚΙΝΟ (105.5) και στον Χρυσόστομο Λουκά ο Σωκράτης Βαρδάκης, μίλησε για τα ειδικά περιοριστικά μέτρα τα οποία ισχύουν από 1 Σεπτεμβρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης στηλίτευσε την υποκριτική στάση της κυβέρνησης και την προσπάθεια επίρριψης των ευθυνών στους πολίτες. Το ότι οι πολίτες συμμορφώθηκαν πλήρως με τις υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων φάνηκε από τη χαμηλή μετάδοση του ιού στην Κρήτη πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Η τροπή που πήρε το θέμα έγκειται στην απουσία οποιουδήποτε ελέγχου σε τουρίστες που επισκέφτηκαν το νησί μας και τη χώρα γενικότερα.

Για παράδειγμα ουδέποτε διενεργήθηκαν τεστ στη χώρα προορισμού των τουριστών. Η κυβέρνηση άνοιξε τα σύνορα χωρίς κανένα προληπτικό μέτρο. Χαρακτηριστικά θυμόμαστε όλοι τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού από τη Σαντορίνη, λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Ούτε υιοθετήθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ενίσχυση του εσωτερικού κοινωνικού τουρισμού.

Είναι λογικό ο κόσμος να νιώθει ανασφάλεια και έλλειμμα εμπιστοσύνης.

Σε ότι αφορά τα εργασιακά αλλά και την οικονομική κατάσταση ο Σωκράτης Βαρδάκης υπογράμμισε ότι “τις καλύτερες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας που υποσχέθηκε ο κ. Βρούτσης ποτέ δεν τις είδαμε. Αντίθετα η κατάσταση είναι δραματική για τους εργαζόμενους.
Η επιλογή της κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει την οικονομική κατάσταση της χώρας είναι το σχέδιο Πισσαρίδη, δηλαδή ένα νέο μνημόνιο, χωρίς μέτρα στήριξης για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, σε αντίθεση με τις προεκλογικές τους εξαγγελίες και ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Έχουν βάλει σε τροχιά χρεοκοπίας τη χώρα!”

Για το θέμα της σχολικής στέγης και την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στο Δήμο Ηρακλείου ο Σωκράτης Βαρδάκης τόνισε την αδιαφορία και κωλυσιεργία του Υπουργείου ως προς το θέμα, υπενθυμίζοντας και τις τελευταίες δηλώσεις της Γ.Γ. του Υπουργείου
Παιδείας, να χρησιμοποιηθούν οι διαθέσιμες αποθήκες των σχολικών κτιρίων ως αίθουσες διδασκαλίας. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή περισσότερα από 200 προνήπια κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σχολική στέγη.”

Ο Σωκράτης Βαρδάκης είχε επικοινωνία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ο οποίος και τον ενημέρωσε ότι τα αρμόδια Υπουργεία μεταθέτουν την τελική επίλυση του θέματος έως τα Χριστούγεννα.

Η σχολική χρονιά ξεκινά με πολλά προβλήματα σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, ελλείψεις εκπαιδευτικών και μετακύλιση ευθυνών που αναλογούν στην πολιτεία, στη σχολική κυβέρνηση.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.