Σύσκεψη του Σωκράτη Βαρδάκη με τον Υποδιοικητή ΔΥΠΕ Κρήτης, τον Δήμαρχο Φαιστού και την Επιτροπή Υγείας φορέων – πολιτών Μεσαράς

Ο Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, συμμετείχε σήμερα σε σύσκεψη με τον Υποδιοικητή της ΔΥΠΕ, κο Δημητρακόπουλο, τον Δήμαρχο Φαιστού, κο Αρμουτάκη και μέλη της Επιτροπής Υγείας φορέων – πολιτών της Μεσαράς.

Η σύσκεψη αποτέλεσε συνέχεια της προηγούμενης σύσκεψης που έλαβε χώρα την Περιφέρεια Κρήτης στις 19 Σεπτεμβρίου.

Θέμα της σύσκεψης αποτέλεσε η λειτουργία του Πολυδύναμου Ιατρείου Τυμπακίου, αλλά και του Κέντρου Υγείας Μοιρών, καθώς υπάρχουν προβλήματα στελέχωσης με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, αλλά και προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής.

Ο Υποδιοικητής της ΔΥΠΕ δήλωσε ότι υπάρχουν πιστώσεις για πρόσληψη επικουρικών ιατρών, που μπορούν να λύσουν ουσιαστικά προβλήματα της περιοχής.

Επιπλέον, επίκειται εντός του 2016 διαγωνισμός πρόσληψης μόνιμου ιατρικού προσωπικού, στον οποίο ο κος Δημητρακόπουλος διαβεβαίωσε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην στελέχωση του Κ.Υ. και του Π.Ι. που βρίσκονται στη Μεσαρά, καθώς η ευρύτερη περιοχή, λόγω του μεγάλου πληθυσμού και της ιδιομορφίας του οδικού δικτύου που τη συνδέει με το Ηράκλειο, χρήζει άμεσης υποστήριξης όσων αφορά την φροντίδα πρωτοβάθμιας υγείας.

Επίσης, σχετικά με την προμήθεια και τον εξοπλισμό του Κ.Υ. Μοιρών, του Πολυδύναμου Ιατρείου Τυμπακίου αλλά και του Περιφερειακού Ιατρείου Ζαρού, ο κος Δημητρακόπουλος δήλωσε ότι η ΔΥΠΕ βρίσκεται στην διάθεση της Επιτροπής, να παρέχει τον εξοπλισμό που απαιτείται, αλλά και το απαραίτητο στελεχιακό δυναμικό προγραμματισμένα σε εβδομαδιαία βάση για κάθε Κέντρο, ώστε να παρέχονται υπηρεσίες υγείας σε άτομα που χρήζουν άμεσης εξέτασης και διάγνωσης.

Τέλος, αναφορικά με το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Κ.Υ. Μοιρών, ειπώθηκε στη σύσκεψη ότι θα πρέπει να προχωρήσει η εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή νέου κτιρίου σε οικόπεδο που ήδη διαθέτει ο Δήμος, όπου πρόκειται να μεταστεγαστούν και άλλες υπηρεσίες του.

Ο κος Βαρδάκης δήλωσε αρωγός σε κάθε προσπάθεια της Επιτροπής, που θα συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το σύστημα παροχής πρωτοβάθμιας υγείας της Μεσαράς.

Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής ζήτησαν να ενημερωθούν από τον κο Βαρδάκη για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το οδικό δίκτυο Ηράκλειο – Μεσαρά. Ο κος Βαρδάκης τους ενημέρωσε ότι γίνεται προσπάθεια μέσα στον Οκτώβριο να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και η υπογραφή της σύμβασης για την ολοκλήρωση του έργου.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.