Σύσκεψη στο Εμπορικό Επιμελητήριο για τα προβλήματα που μαστίζουν την επιχειρηματικότητα

Συμμετείχαμε στη σύσκεψη, που συνδιοργάνωσαν η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, οι Εμπορικοί Σύλλογοι Κρήτης, τα Επιμελητήρια Κρήτης, το Οικονομικό Επιμελητήριο Τμ. Ανατολικής Κρήτης, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων ν. Ηρακλείου, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ Ηρακλείου, ο Σύνδεσμος Επισιτισμού και Διασκέδασης ν. Ηρακλείου και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Οι εκπρόσωποι των Φορέων ανέπτυξαν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους και μας παρέδωσαν υπόμνημα με 8 βασικά προβλήματα που μαστίζουν την επιχειρηματικότητα, ζητώντας άμεσες λύσεις και αφορούν: Τον Ε.Φ.Κ. στα καύσιμα, την γιγάντωση του ιδιωτικού χρέους, την επιστρεπτέα προκαταβολή, το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, την αναγκαιότητα μείωσης του ΦΠΑ, την στήριξη της απασχόλησης, την επιδότηση της εργασίας και την παροχή κινήτρων συμμετοχής σε υβριδικά προγράμματα. Από την πλευρά μας, αναλύσαμε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, προτάσεις που ταυτίζονται σε μεγάλο βαθμό με τις αντίστοιχες των φορέων, τονίζοντας ότι, παρά το ότι έχουν κατατεθεί εδώ και μήνες προς την Κυβέρνηση, αυτή τις αγνοεί επιδεικτικά.

Παράλληλα, δεσμευτήκαμε να μεταφέρουμε στη Βουλή τις θέσεις των Φορέων, με την μορφή Κοινοβουλευτικής Αναφοράς προς τους συνυπεύθυνους, για την δραματική κατάσταση, Υπουργούς και να εξαντλήσουν κάθε μέσο πίεσης μέχρι να αντιληφθούν οι κυβερνώντες την πραγματική κατάσταση στον χώρο της επιχειρηματικότητας.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.