Σύσκεψη στη Λότζια για τα ζητήματα της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου και της αξιοποίησης της έκτασης του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης

Συμμετείχαμε στην ευρεία σύσκεψη, που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στη Λότζια, για τα μείζονος σημασίας ζητήματα της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου και της αξιοποίησης της έκτασης του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης».

Αναφορικά με το νέο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, εκφράσαμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για την επιλογή της κυβέρνησης να αλλάξει τον αρχικό σχεδιασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα ένα έργο έτοιμο για δημοπράτηση, με ολοκληρωμένες όλες τις διαδικασίες ωρίμανσης, να μπει «στον πάγο», αναμένοντας να γίνουν από την αρχή οι αντίστοιχες διαδικασίες για την κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Χανίων και την ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου στο Ρέθυμνο.

Εδώ και τρία χρόνια, σε αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις, τα αρμόδια Υπουργεία απαντούν αορίστως ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις, οι οποίες προφανώς και υφίστανται, προκαλώντας αισθήματα αγανάκτησης στην τοπική κοινωνία. Προτείναμε την αποσύνδεση του έργου της ανέγερσης του Δικαστικού Μεγάρου στο Ηράκλειο από το “πακέτο” έργων, όπως διαμορφώθηκε από την Κυβέρνηση της ΝΔ που περιλαμβάνει την κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Χανίων και την ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου στο Ρέθυμνο.

Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράσαμε και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα της αξιοποίησης της έκτασης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», καθώς διαφαίνεται ο κίνδυνος μετατροπής της σε στρατιωτική βάση, αντί για αναπτυξιακό κέντρο, προσανατολισμένο να καλύψει τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Το κυριότερο πρόβλημα που ανακύπτει βεβαίως, είναι ότι οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης προχωρούν, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η γνώμη της τοπικής κοινωνίας, του Δήμου Ηρακλείου που κατέχει πάνω από το ⅓ της έκτασης του Αεροδρομίου, αλλά ούτε και της Περιφέρειας Κρήτης.

Δεσμευτήκαμε ότι θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια του Δήμου Ηρακλείου, ώστε να μην αποκλειστεί από την Κυβέρνηση, από κάθε συζήτηση για τη διαμόρφωση της πρότασης για την αξιοποίηση της έκτασης του Αεροδρομίου Ηρακλείου. Επιπλέον, δεσμευτήκαμε ότι θα συνεχίσουμε την άσκηση πίεσης προς τα αρμόδια Υπουργεία Υποδομών και Δικαιοσύνης, με στόχο την υλοποίηση του έργου ανέγερσης του Δικαστικού Μεγάρου στο Ηράκλειο.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.