Σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης για την σύνδεση του ΒΟΑΚ με την επαρχιακή οδό Καρτερού – Επισκοπής.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης, με θέμα την σύνδεση του ΒΟΑΚ με την επαρχιακή οδό Καρτερού – Επισκοπής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο κος Σωκράτης Βαρδάκης και εκπρόσωποι εκ μέρους των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, καθώς και εκπρόσωποι από την Επιτροπή Φορέων και Κατοίκων για την δημιουργία απευθείας σύνδεσης του ΒΟΑΚ με την επαρχιακή οδό Καρτερού – Επισκοπής.

Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής, προέβησαν σε μία εμπεριστατωμένη ενημέρωση όλων των συμμετεχόντων στη σύσκεψη, για το ιστορικό και τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί κατά την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, ενός έργου πνοής, που όταν ολοκληρωθεί θα εξυπηρετεί πάνω από 40.000 κατοίκους, οι οποίοι προέρχονται από τα γύρω χωριά και οι οποίοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο κόμβο στον Καρτερό, ώστε να πετύχουν την πρόσβασή τους από και προς στην Εθνική οδό.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη σύνδεση του ΒΟΑΚ με την Ε.Ο. Καρτερού – Επισκοπής, μειώνει κατά πολύ την χιλιομετρική απόσταση Ηρακλείου – Καστελίου, σε σχέση με το υπό υλοποίηση οδικό δίκτυο, μέσω Χερσονήσου, επιχείρημα το οποίο ενισχύει την ανάγκη υλοποίησης του κόμβου στον Καρτερό.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κος Στ. Αρναουτάκης, δεσμεύτηκε για άμεση αποστολή της μελέτης του έργου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αλλά και για την υλοποίηση του έργου με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, μετά την έγκρισή του από το Υπουργείο. Απο την πλευρά τους, ο κος Βαρδάκης και οι εκπρόσωποι των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, δεσμεύτηκαν για άσκηση πίεσης προς το Υ.Π.κ.Ε ώστε να εγκριθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το συγκεκριμένο έργο.